Minabulut 46 günlük erkek bebek baş çevresi 39 çıktı doğumda 36ymış doktor cuma günü ultrason istedi birşey demedi biraz büyük dedi sadece araştırmaktan kafamda kuruyorum varmı bu ölçülerde bebeği olan normal mi
balbyrk Minabulut hiç korkma oğlumda 32 cm doğdu sonrasında toparlıyorlar 🫶🏼 şuan da biraz daha geriden geliyor yaşıtlarından ama durmadan büyüdüğü içşn herhangi bir sıkıntı yok çok şükür
bir1anne Minabulut benim bebeğim de aynıydı büyük hala daha kontrol ettiler genetik dediler gerçekten de eşim tarafı babam filan hep koca kafalı inşallah sizde de sorun olmaz
123_63 Minabulut benim Oğluma da hamileliğimde beri kafası çok büyük dediler doğumumda sezeryan oldu bu sebepten doğdu şuan 4 aylık baş çevresi 43 cm bana göre çok büyük duruo kafası a doktor normal ddi kafasını tartamio hala ve doktor ultrason istemedi
Minabulut deniz255 valla bilmiyorum canım doktor öyle söyledi aynı gün sağlık ocağına götürdüm herşey normal dedi en garantisi ultrason olucak sanırım
deniz255 Minabulut ya tabii içiniz rahat etsin ultrasonda çektirin. Ama bir sorun olmadığına eminim. İlk zamanlar zaten ayda 2-3 cm büyüyor. Ben şaşırdım doktorun yönlendirmesine.
Retzja Bebeğim doğduğunda baş çevresi 2 hafta önden gidiyordu, 18 aylık şuan, hala yaşıtlarından önde gidiyor. Genetik tamamen, babasından kaynaklı. İçinizi ferah tutun.
deniz255 Usnac1995 ay bilmiyom kızım da öyleydi. Ama bizim kafalarımız da öyle küçük değil. Genetik muhtemelen ☺️😂
ipeksiiimom deniz255 sizden hiç mr falan istemediler mi. Kızımın da 36 cm doğdu 2 aylıkken 41. Cmdi su an 25 aylık 52 cm 2 kere mr çektirdik. Su an çocuğunuz kaç yaşında bas çevresi ne kadar biliyor musunuz
deniz255 ipeksiiimom oğlum 2 buçuk aylık zaten. Kızım 4 yaşında en son 1 yaşında ölçülmüş baş çevresi 48 cm miş. 2 yaşta ölçülmemiş ya da e nabıza girmediler bilmiyorum
ruzname Minabulut benim bebeğimin de baş çevresi hep büyük çoktı çok telaşlandırdılar. Ultrason çekindi. İkinci bi hastanede tekrar ultrason çekindi. Yine bişey çıkmadı. Ama doktorlar işin garanticisi tomografi istediler. O an o kadar korkuyorsun ki çektiriyorsun. Tomografide de bişey çıkmadı. Normal dedi ama biz yine tedbiren 3 ay sonra MR çekelim dedi. Ondan sonra kafam dank etti. Mr da da anestezi uygulayacaklar el kadar bebek. Yani ultrason çektirin zararı yok ama ultrasond bişey yoksa ki yoktur bence inşallah yani sıvı birikmesi vs. Çokta doktorların her istediği testi yapmayın bence. Bizde eşimin ailesinin kafası büyük genetik dedik kaç kere aldırmadılar en son tomografide sonra genetik dediler. Çocuğum radyasyon aldığıyla kaldı.
Usnac1995 nevindemirkol Ben yorumu yanlış yazmışım yukarda. 🥲 1 yaşında 45,5 du. 4 aylıkken 40.5 du canım. 8-9 aylarda 43 diye hatırlıyorum
Gul-42 Minabulut 2 aylıkken 43 müş dogum 39🙈gayet normal suan yanları genıs ama genetık baktı banada senınde oyle dedı 😀
nevindemirkol Gul-42 bizim kız minyon bizim baş çevremz küçük arkadaş 1 yaşında 40.5 yazınca soraym dedim sağlıkli olsnlar da önemli değil ☺️