durununannesi18 Bebeğim 9 aylık olacak ama ben hala et kıymalı yemekler vermedim. Bugün doktora gittim mutlaka ver dedi. Tarifi olanlar paylaşabilir mi? Boğazına kaçacak korkum da var ama bi yerden başlamalıyım 🤷♀️
tubaelif durununannesi18 bebek köftesi, soğan sarımsak yağsız kıyma az zeytinyağı ile yoğurmuştum. Ben 7. Ayın sonunda başladım.balık fırında pişirebilirsin. Küçük parçalara böl ilk zaman git gide büyütüp alıştırabilirsin.
tubaelif durununannesi18 korkunu yenmek için başında dur. Ben 6.aydan beri öyle yaptım. Eline elmayı 4. Böldüm verdim. İlk zamanlar öğürdü 1 2 derken alıştı. direk parmağını sok boğazına doğru yan şekilde.
zumramomm durununannesi18 ben 7.ayda basladim büyük parçalar yedirmeye şuan sıkıntı çekmiyorum.basta kusacak gibi oluyor ama yutuyor.mesela eline ekmek veriyorum kendisi minik parçalar koparıp ağzına atıyor alıştı artık kolaylıkla lop lop yutuyor.zaten yutamiyacaklari şeyi geri çıkartıyorlar.siz tabi iyi gözlemleyin yanınızda su bulunsun korkmayın...kızım 8aylik
Kuzumveben durununannesi18 7.aydan itibaren kuzu kıymaya baslamistik kuzu kiyma daha yumusak ve daha saglikli corbalarini icinde katabilirsiniz ornegin tarhanaya tek sehriye corbasina vs.. sebze yemeklerine katabilirsiniz ceviz var kucuk parcalara bolup kiymalari buzluga atin oradan yemek yapacaginiz zaman cikaririsiniz kolay oluyor bebek koftesi yapabilirsiniz kucuk kucuk suda haslayin yumusacik oluyor 9 aylik olmus kirmizi et yemeli artik
durununannesi18 zumramomm bende görüyorum büyük büyük yedirenleri çok imreniyorum ama inşallah bende başaracağım bi gün. Teşekkürler
Derinkomm durununannesi18 ben ilk başlarda çorbalara kıyma katıp blendırdan geçiriyodum. Sonra yavaş yavaş sebze yemeklerine kıyma koymaya başladım sebzeleri çatalla ezip veriyorum kıymasıyla. Kabak dolması yapıyorum mesela kıyma da koyuyorum içine yoğurtla yiyo. Bi de kuzu gerdan alıyorum düdüklüde haşlayıp didik didik edip düğün çorbası ya da patatesli havuçlu sulu yemek yapıp katıyorum etleri içine öyle de yiyor.
durununannesi18 Derinkomm bugünden itibaren bende başlıyorum bakalım yiyecek mi kuzum. Teşekkür ederim
nilmur0 durununannesi18 peki hep muhallebi ve lapa şeklinde mi besleniyor. Benim kızım 8 buçuk aylık köfte veriyorum küçük küçük yiyor
durununannesi18 nilmur0 genelde çorba diyebilirim. Tüm sebzeleri yedirdim. Artık blenderden de geçirmiyorum ama et köfte tarzı vermedim hiç. Balık verdim ama
Semrakrhn38 durununannesi18 benim kizimda 9 aylik bircok seyi yediriyorum sadece yogun baharat gaz yapacak seyleri vermiyorum kiymayi yedirmedim bende daha ama kemigi hasladim suyuna biraz pilav koydm kemigin etindende parcaladm kucuk kucuk yemisdi seviyor dislerimiz yok bende korkuyordm bogazindw kalir die ama damagi cok sert yiyebiliyor eline bisey veriyorum kendi tutup yemeyi cok seviyor agzina buyuk gelirse cikartiyor kendi
kubraer durununannesi18 tarhana corbasi yapabilirsiniz mesela kiymali. 3 cekim kuzu kiymasini az zeytinyaginda kavurun ustune yarim cay bardagina yakin su ekleyin kiymayi oyle kavurun hem pismeme gibi durumu olmuyo hem de su da iyice aciliyo topak topak kalmıyor bebeginiz rahatca yutacaktir o zaman
nilmur0 durununannesi18 ver ver hiç korkma ben sabahları omlet yapıyorum tavsiye ederim hem yumuşak oluyor ama kaşıkla yemeklik değil gayet güzel oluyor gün içinde köfte patates falan da verebilirsin
Deletedmom30 durununannesi18 Eğer korkunuz varsa İlk önceliğiniz boğazına kaçtığında neler yapılması gerektiğini öğrenmeniz. İlk yardım videolarını izleyin. Kıymayı kavurmayın önermiyor doktorlar. Bebeğinize güvenin. Çorbaların içine küçük küçük koyun.
durununannesi18 Deletedmom30 ilk yardım dersi almıştım ama çok oldu çoğu şeyi unuttum. Boğazına kaçınca neler yapılıyor az çok biliyorum ama ben panik bir insan olduğum için o an düşünemeyebilirm korkum bundan. Teşekkür ederim