hepyerdeyizz susamtanem_ Dinimiz sadece Kur’an i kerim le değil peygamber efendimizin sünnet ve farz olarak gösterdiği şeylerle olur . Siz neyi kanitlamay ogrenwmeye çalışıyorsunuz anlamadım ama İmam nikahı mecburdur . Yoksa zinadır . E o zaman her önüne gelen önüne gelenle işi psiirsin hersey yapsın günah olmasın var mı öyle
susamtanem_ Ogulluana googlede kuranda geçmiyor diyor bende sizin gibi düşünüyordum ama kafam karıştı arkadaşım evlenecek konu açıldı bende merak ettim google öyle yazınca sorayım dedim
Kitsu susamtanem_ evlendirmek ve nikah geciyor. Ama Kur’an’ı Kerim’i bazı şeylerde ayrıntı vermez. Peygamber Kur’an i Kerim in açıklayıcısidir. Mesela namaz geçer ama rekatlar ve kılınış olmaz biz bunları sunnetlerden yola çıkarak yaparız
hepyerdeyizz Kitsu Tam tersi degilmi . Resmi nikah kaidn ve çocuk hakları için dini nikahta zlrunlu yapılmazsa zina oluyor
Kitsu hepyerdeyizz aslında dinî nikâhta da kadın ve çocuk hakları korunur sadece insanlar kafalarına göre yorumlamış kültürlesmis bazı seyler. Resmi nikah içinde bulunduğumuz ülkenin yasaları gereği önemlidir. Laik bir cumhuriyette yaşadığımız için şart. Şeriatla yönetilen bir ülkede olsaydık gerek yoktu çünkü dinî nikâhta da belge veriyorlardı. Suna da değinmek istiyorum dünyada doğru şeriat uygulamış bir devlet yok o yüzden çok şükür ki yasalar kanunlar laiklik var
Sunismyson susamtanem_ Nikah nikahtır. Dini nikah tek eşliliğin önüne geçtiği için evliyken başka kadınlarla da birlikte olmak isteyenlerin din adı altında eşlerini aldatmadığını ispatlama yöntemidir(bana göre)
susamtanem_ hepyerdeyizz ben bir şey kanıtlamaya çalışıyorum demedim ki ne oluyor size bir soru sordum internette şart değil vs yazıyordu içimizde okuyan bilen biri var ise açıklar diye yazdım işi pişirmek falan hiç doğru laflar değil
[silindi] hepyerdeyizz İmam nikahı mecbur falan değildir, nereden araştırıyorsunuz da zina diyorsunuz? Resmi nikah dini nikah hükmünde geçer diyanete göre. İslam hukuku ile yönetilmiyoruz , resmi nikahlı insanlar iş mi pişiriyor?
susamtanem_ princessmom_ bende öyle düşündüm ya bilen varsa sormak istedim öyle aklımda kalmasın diye
hepyerdeyizz Kitsu evet çok haklısın şuan resmi nikahı olmayanı evli saymiyorlar ama Müslümanım diyen herkesin önem vermesi gerekn bir konu
forumgurmesi Alakası yok. Resmi nikahın varsa dinen de nikahlı sayılıyorsun. Dini nikah iki kişinin Allah katında evlenmeyi kabul etmeleri, aile ve çevrelerin duyacağı şekilde ilan edip düğün vs yapmaları ile bile geçerli oluyor. Bizim dini nikahımız yok.
forumgurmesi Bu da diyanetin kendi sayfasındaki açıklamadır, dini nikah yoksa zina olmuş oluyor diyenler için :)