susamtanem_ Dini nikah zorunlu mudur dini nikah olmayınca zina mı yapılmış oluyor biri açıklayabilir mi
Sunismyson susamtanem_ Nikah nikahtır. Dini nikah tek eşliliğin önüne geçtiği için evliyken başka kadınlarla da birlikte olmak isteyenlerin din adı altında eşlerini aldatmadığını ispatlama yöntemidir(bana göre)
Kitsu Kimisi evet zorunlu diyor kimisi de dini nikahın amacı duyurmak resmi nikah yapınca da olur diyor. Çok bilgim yok ama dini nikahın zorunlulukları var bence evet zorunlu o yüzden
hepyerdeyizz Kitsu Tam tersi degilmi . Resmi nikah kaidn ve çocuk hakları için dini nikahta zlrunlu yapılmazsa zina oluyor
Kitsu susamtanem_ evlendirmek ve nikah geciyor. Ama Kur’an’ı Kerim’i bazı şeylerde ayrıntı vermez. Peygamber Kur’an i Kerim in açıklayıcısidir. Mesela namaz geçer ama rekatlar ve kılınış olmaz biz bunları sunnetlerden yola çıkarak yaparız
susamtanem_ Ogulluana googlede kuranda geçmiyor diyor bende sizin gibi düşünüyordum ama kafam karıştı arkadaşım evlenecek konu açıldı bende merak ettim google öyle yazınca sorayım dedim