Aysgldemirbs merhaba öncelikle canınızı sıkmayın hamileliğinizin keyfine bakın. Ben 16 haftalıkken kendi doktorum bebeğimin bağırsağında parlaklık olduğunu söyledi ayrıntılı ultrasona gönderdi beni , bende alanında en uzman bir perinatoloğa gittim. Perinatoloğa gittiğimde bağırsak parlaklığı yetmezmiş gibi doktor arsa teşhisi koydu bebeğim down sendromlu olabilirdi ve bebeğimde iki bulgu çıktı gün boyunca okudum araştırdım aradım sordum , bi anda çaresizlik geliyor maalesef . Gittiğim uzman doktor öncelikle korkmamamı söyledi arsa eğer tek başınaysa problem yok dedi, eskiden ultrason yoktu şu an sokaktan geçen 10 insanı çevir 5inde arsa vardır (damarı terstir) bu sende de olabilir bende de olabilir dedi. Yani demem o ki tek başına birşeyse sıkmayın canınızı ama sakın aminyosentez yaptırmayın imkanınız varsa prenatest var onu yaptırın evinize geliyorlar kan alıyorlar Almanya ya gidiyor, sonuçlar 10 günde geliyor . Bebeğimde iki bulgu vardı ondan ben yaptırmıştım tek bulgu varsa sıkmayın canınızı çok normal birşeymiş hepimizde olabilirmiş. Umarım yardımcı olabilmişimdir.