mrnrk kudenova bende götürdüm birşey bulamadılar beslenmesine kilosu gayet iyi dedi ama benim beslemek için ne kadar çapa verdiğimi nerden bilsin ben sonuça bakarım dedi doktor
kudenova mrnrk bana bebeğinizi tanımıyosunuz da ondan diyen doktor bile oldu.. gerçekten ülkedeki çocuk doktorları boy kilo ölçmekten başka neyden anlıyokar. Boyu da yanlış ölçüyolar zaten
mrnrk kudenova ama bizim de hastanede çikişi 3450 o yüzden sizin bebekle kilo alimlari ayni yani ek gidaya geçmeye az kaldi kendimi o şekilde teselli ediyorum kudenova
iyikianneyimm hunilimomy ay bu süreç ne zorrr biz 20 günlükken başladık çünkü sarılığı atlatalım diye mama verdik mamayı da şırıngadan ayırıp bir defalığına biberonla verdik ve o günden sonra memeyi almadı hep itti iki üç kez çekip bıraktı öyle krizlere giriyordu ki kendimi yetersiz hissediyordum sonra silikon uç aldım şu an onunla emiyor geceleri de sadece meme o da uykulu sersem olduğu için güzelce emebiliyor
kudenova iyikianneyimm silikon uçla emdiğini nasıl anlıyosunuz. Benimki de kabul ediyo onu ama çok hızlı hızlı emiyo o yüzden oynuyo hibi geliyo bana
gulce9 iyikianneyimm Benimki hic emmiyor bende cok sey denedim kalkanda denedim oyle de tutmadi bende 3 gunlukken sarilik yasadik hemsire biberon verince biberonla beslemeye basladik basta gucu yoktu ememiyordu agzina alip duruyordu. Simdi de memeye gelince agliyordu ben philips ucu 2 de kullaniyordum cunku 1 den de icemiyor. Ama 1 e gectim memeyi simdi yeni yeni aliyor ama 3-5 dk bazen 15 dk ya kadar cikiyor ama asla memede doymadigini dusunuyorum cunku gazini cikariyorum bir 15 dk oyaliyorum biberon veriyorum biberonu hemen bitiriyor demek ki doymuyor ve uzamis sariligimiz da var hala devam ediyor 46 gunluk olmasina ragmen degerimiz de yukseliyor o yuzden biberonla da destekliyorum nasil memeye donecek bilemiyorum.
hazaal2 hunilimomy peki bebeği doğduğundan beri biberon almayan mama almayan ve üstüne 4ncü ayında meme reddeden ben napayım. :(((
moni hazaal2 pest etmeyin düzelir aynısını yaşadım hatta zayıfladı diye üzüldüm aştık zamanla her yöntemi deneyin emzirmek için arada biberonda teklif edin uykusunda teklif edin ama öncelikle emzirme konusunda ayakta karanlıkta her yöntemi deneyin üzülmeyin geçici dönem illaki birini alacak benimkide beni çok yıprattı inatçı idi
elifmirayo hazaal2 aynı dertten muzdaribim emzik biberon hiç birini almıyor üstüne atak haftasındayız memede üstün bir mücadele veriyoruz
hazaal2 hunilimomy silikon olan her şeye karşı sanki. Denedim. Ne biberon alır ne emzik alır ne silikon uç alır. Sadece etten meme istiyordu ilk doğdugunda. Sonra atak mıdır algı açılması mıdır nedir çocuk memeyi zar zor emiyor. E zaten biberon almıyor mama almıyor. Çok zorlanıyorum ya :(((
moni kudenova bende yaşadım bir buçuk aylık ken bıraktı meme reddi biberon retti meme zorla kabul ettirdim mama biberon almadı memede tam emmedi sonradan düzeldi çok şükür sekiz buçuk aylık bir haftadır uykusunda da biberon alıyor zor süreç geçiyor bir şekilde 🥲
Annesininguzusu hunilimomy 5 aya kadar meme reddi yaşadım benim sorunum tazyikli süttü önce elle sağım yaptım memeyi rahatlattım sonra emzirmeye başladım memeyi almak istemiyordu bunuda uykulu haldeyken yaptım biberonun ucuyla süt damlattım hemen biberonu çekip mememi verdim ne zaman oğlum sünnet oldu ertesi gün meme diye tutturdu o gün bugündür 13 aylık memesiz durmuyor😂 çok zorlu süreç Allah yardımcınız olsun meme reddi yaşayanların🙏🏻
gulce9 Annesininguzusu Ayyy bende emecek mi diye dusunuyorum dogdugundan beri duzgun emmiyro. Basta agzinda oylece tutuyordu sonra sarilik olduk hemsire biberon verdi bende sirf doysun sariligi atlatsin diye biberonla besledim. Kendi sutumu sagdim sagdim bu sefer tazikli gelmeye basladi bir sure o yuzden icemedi bu aralarda meme reddi yapiyor agliyor hic almiyor. Bende biberonun emzigini degistirdim philips kullaniyordum 1 numarayi taktim daha zor hatta cok az iciyor artik ama memeyi tutuyor en azindan aglamiyor ama 5-6 dk emiyor sonra biberon veriyorum ac kalmasin diye uzamis sariligimiz da var. Korkuyorum degeri yukselir diye biberonla destekli gidiyoruz
hazaal2 moni zaten pes edemem ki. Etsem ne olacak çocuk biberon almıyor ki. Ben bugün pes etsem aman emmiyor zaten memeyi deyip biberonla mama dayasam içmiyor yani. Keşke içse keşke alışkın olsa, böyle red durumlarında alternatifim olsa. Böylesi zor çünkü
gulce9 suhedaaaaa Bende de aynı sorun var. İlk doğdu memeyi tutuyordu ama emme yoktu ben elimle sagmaya calisiyordum gidip gitmedigini bilmiyordum siringa ile destekledim o yuzden elle sagdim siringayla verdim. 3. Gununde sarilik oldu hastahaneye yattik orada hemşire biberonu direk verdi siringa ile yavas yavas icmesin cok icmesi lazim senin bebegin sarilik dedi direk biberon verdi. O zamanlar memeyi tutuyordu emmiyordu ağzında bekliyordu. Cok cabaladim ama emmedi sonra biraz buyuyunce 1-2 dk emmeye basladi simdi 46 gunluk meme reddi yasiyoruz biberondan oturu biberonun ucunu degistirdim philips avent kullaniyorum 2 numara ile veriyordum 1 numarayla icemiyor diye meme reddi oldu 1 numara vermeye basladim simdi beslenmede azalma var cok zorlaniyor icerken ama memeyi de tutuyor en azindan katilarak aglamiyor ama 10 dk emiyor sonra biberona saldiriyor doymuyor ben kontrol ediyorum zaten sagim yapiyorum gunde 7-8 kez sutum geliyor elimle de kontrol ediyorum geliyor ama asla memede doymuyor.
suhedaaaaa gulce9 avent baya sert ondan da zor çekiyordur. Büyüdükçe memeyi daha güçlü çekmeye başlıyorlar eğer emzirmek niyetin varsa bence pes etme 3 aylıktan sonra çeneleri güçleniyor
iyikianneyimm gulce9 valla biz de avent ile içiriyorduk başta biberonla da kavga ediyordu ağlıyordu internetten baktık çoğu kişi deliği azıcık genişletmiş bizde yaptık gayet iyi içiyor 2 numara vs denedim 3 bile denedim yine ağladı durmadı şimdi yaptığımız uçla emiyor sürekli sağıp veriyorum sağımı ihmal etmiyorum çünkü silikon uçla göğüslerimi boşalttığını düşünmüyorum anne sütü de içiyor akşam mama destek veriyorum onu da içiyor yeter ki beslensin de nasıl olursa olsun