Akcay Merhabalar.Alerjisi olanlar şehriye,irmik,pirinç unu,şekerli Venilinde süt veya yumurta var mı bilgisi olanlar yazabilirler mi? Bir de hangi makarnada süt yok
Kvsr07 Akcay benim kızım da alerjik ama ben filizin irmigini kullandım sorun olmadi şehriye hiç denemedim bi kere denedim çorbada o çorbayı içmedi zaten zilli 😊 ama şekerli vanilin konusunda bi fikrim yok. Biz vanilya aroması almıştık mama içmezse içine koymak için onu kullanıyorum gerek olursa.
[silindi] Akcay nuhun ankaranin makarnalarinda süt yumurta vs. Yok makarnavitmadan organik pirinc unu almistim alerjik bebeklere yonelik urunler var
Akcay Kvsr07 vanilya tozu da olur denildi keklere pastalara kullandığımız şekilde ama içeriğine bakıyorum yeterli bilgi yok maalesef
DenizSerap Alerjik bebekler için satılan paketler var onlardan denen isterseniz. aşçıanne sayfasında.
Kvsr07 Ftsshknn yani ben tek olarak kullanıp muhallebi yapmıyorum. Mesela bi tatlı kaşığı irmik bi çay kaşığı pirinç unu koyuyorum . Meyva falan o şekilde veriyorum. Ama tek olarak nasıl olur bi fikrim yok. Kızım tek olarak pirinç unundan muhallebi yapınca yemiyor.
Kvsr07 Ftsshknn mesela sabah kalkınca irmik pirinç unu pisiriyorum elma rendesi ile sonra içine yarim muz avokado biraz zeytinyağı ve pekmez koyuyorum ılıyınca o şekilde sabah veriyorum.bazen sadece sabah bazende günde 2 öğün veriyorum.ama kilo alımı çok şükür iyi. Tek sorunumuz ek gıdaya geçince kızım alerji mamasını hiç içmez oldu😑
Kvsr07 Akcay o konuda bi fikrim yok. Aslında içinde bulunan tüm malzemeleri yazmaları gerekiyor yeni kanun gereği ama nerdeee
Ftsshknn Kvsr07 ya benım kız hıc alerjı göstermedı sütümden yani 6 aylk olck 10 gn vr ama geçen yoğurt verdım 3 gn benek oldu krnı ama kakasında bole kabızlık ıshal yada kn yoktu bi 10 gn snra tekrar denıcm yogrdu acaba neden oyle oldı yogurdu hazır paket sutten yapmıstım
Kvsr07 Ftsshknn ishal kabızlık değil ama kalasında mukus bakmanız lazım. Belki biraz daha beklemek daha iyi olacak. Birde miktarı çok tutmayın azar azar deneyin
Mom9 Ftsshknn benimde aynj şekilde oldu. Doktorum keçi sütünden yap dedi yoğurdunu peynirini. Şimdi öyle deneyeceğim. Anne sütünde hiç sorun yaşamıyoruz ama 🙄
Ftsshknn Mom9 bende oyle hiç sorun yasmadık keci sutunden yogurdu yaptınızmı pekı kecı sutu marketlerde satımıyormu kı
Mom9 Ftsshknn migros ve macro center da satılıyo günlük olarak ben deneme amaçlı bi kere alıcam eğer bi sorun olmazsa instagram da takip ettiğim bi sayfa var ordan sipariş edicem sütü
Akcay Peki sütsüz tereyağsız yoğurtsuz tatlı tarifi bilen var mı 😊 kendim için istiyorum bebeğim için değil tabiki 😊