egee Kızlarr mastit olmuştum bi hafta önce sütümün 3te 2si gitti diyebilirim. Mastit geçmesine rağmen artmadı hala bide iki göğsümden süt azaldı. Mastitten sonra sütü yeniden eskisi gibi olan var mı? Bol su içiyorum still tea içiyorum dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime. Bebeğim doyuyo mu doymuyo mu emin olamıyorum böyle olunca hep aç gibi geliyo mamada vermiyorum
kereminannesi95 egee Ben 3 kere geçirdim hemde en ağır şeklini tıkanıklığın geçmesiyle arttı tabi şimdi 5 aylığız hiç sorun yok şükür 🙏🏻
Minedmrrr egee mastit olan göğüsü nasıl anlıyoruz ? Benin biri daha cok doluyor sertleşiyor diğeri daha yumuşak hep. Bilmiyorum 🤷♀️
egee kereminannesi95 ne güzel benmde artıyo gibi geliyo bi azalıyor gibi geliyo dahada artar inşallah benimde
egee Minedmrrr mastit olsan anlarsın😂 doluluk süt dolunca oluyor bebek emince yada sağınca iner. Tas gibiliği gider. Onunla göğüsünüzü onda süt var diye daha çok emziriyosunuz heralde diğerinde azalır gitgide öyle yaparsanız. Diğerinide emzirion boş gibi gelsede. Mastit olunca o taş gibi göğüsün üzeri kıpkırmızı oluyor dış yanı gibi kısmı. Süt nerede düğümlendiyse. Ciğer gibi kıpkırmızı olduktan sonrada kolunu kaldıramayacak kadar seni olduğun yerde ağlatacak kadar çok ağrı oturuyo göğsüne. Kısa süre sonra da ateş geliyo ve çok hızlı yükseliyor benim 2 saat içinde hiç yokken 39.5 A fırladı. Ateş her zaman gelmiyormuş. Göğsünüz tas gibi olunca mutlaka boşaltın her emzirmeden sonra temizleyin ucunu. Göğüs pedlerini her seferinde değiştirin olmamak için
Cancancan egee benim tek göğsüm mastit oldu ve malesef onda süt azaldı ama ben ağrıdığı için sağarak vermiştim onu belki de ondandır bilemiyorum
Enesinannesi Antibiyotik kullanımı sonrası hemen düzeldi mi masrit olan göğsünüz ? Ağrıdan duramıyorum da bende antibiyotiğe başladım.
egee Enesinannesi antibiyotiğe başladıktan 2-3 gün sonra normale döndüm ama antibiyotiği bitirdim kutusunu. Geç kalmadan başla antibiyotiğe canım ilaçsız çok zor geçmesi
Poyraz18 Enesinannesi evet yaklaşık 5saat sonra iyileşmeye başladı. Antibiyotik ve minoset olmasaydı çok zor geçerdi
Enesinannesi egee bende başladım bugün ve o göğsü sürekli boşaltıp sıcak havlu koydum biraz rahatladım bugün umarım düzelir en kısa sürede ☺️
Minedmrrr egee bu şeye benzedi,gerçek dogum sancısı mi hocam😂 o zaman mastit olmamişimdir,geriye enfeksiyon riski kalıyor😱 evet aynen önce doluyu emziriyorum ama şimdi artık boş gbi gelenden 😊tşkler🦋🦋🦋
AlyaBaby egee ben 2 kere oldum ve ateşli titreyerek acil e gittim ama sonrasında azalma oldu tabı sütümde
egee AlyaBaby benimde azaldı ama arttırmaya çalışıyorum bakalım. Sadece anne sütü veriyorum bebeğime azalınca doydu mu doymadı mı o tedirgin ediyo çişini bolca yapıyo ama uykusu azaldı baska sebepten mi bilmiyorum uyumuyo