Zeynepinannesii Bir aylık bebeğinize kaç saate kaç cc mama veriyorsunuz ve hangi mamayı kullanıyorsunuz?
2girlsmom Zeynepinannesii sma optpro kullanıyorum. Benimmki 2 aylık mama ve meme şeklinde besleniyor 4-5 saat arayla 60 cc veriyorum. 1 aylıkken 30 cc veriyordum.
Oyku1801 Zeynepinannesii bebeğim şuan 1.5 aylık doğduğundan beri meme+mama gidiyoruz mamayı biberonla sadece geceleri 60cc veriyorum gün içinde doymadığını hissedersem 30 yada 60 veriyorum arada.sma yla başladık kabızlık yapınca aptamile geçtik biberon meme reddi yapmadı bizde bebekten bebeğe değişir ama ben başta mamajoo kullandım çok akıyo diye philpse geçtim anne memesine yakın uçlu diye onu tercih ettim bence bi deneyin meme reddi olmayabilir duruma göre hareket edersiniz
Zeynusunannesii Anne sütü alıyor + mama sadece sabah ve akşam 60cc mama veriyorum geri kalan zamanda anne sütü canım
Tugce2020 Mamayı nasıl veriyorsunuz kaşıkla mı , biberonla mı biz kaşıkla vermeye çalışıyoruz 30 Cc mamayı bitirmiyoruz yarısını geri çıkarıyor ağzından Diğer yarısıda kalıyor çıldırıyor ağlıyor biberon ile de vermek istemiyoruz
Mirayimran Tugce2020 kaşıkla baş edemezsin ki philips avent biberon güzel anne memesine yakın kaşıkla bi 60 cc zor yarısından çoğu üzerine gidiyo
Ecemc Tugce2020 bence 1 hafta kaşık 1 hafta biberonla verin hem ikisini de öğrenmiş olur ben öyle yapıyorum
Tugce2020 HamzasMomy evet emzirdiğimiz için vermek istemiyoruz 45 günlük kızım tekrardan meme almak istemez biberondan sonra diye diyorlar ondan biberon vermek istemiyoruz bu hafta sadece 50 gr almış ne yapacağız bilmiyoruz suana kadar hiç mama vermedik
Kuzey34 Tugce2020 canım bebeğinin sağlığı herşeyden daha önemli bence şırıngayla veya philips avent, lansinoh ve nukun anne göğsü gibi biberonları var onlardan alabilirsin
HamzasMomy Tugce2020 çok az almış yani hiç almamış gibi birsey. Mecbur biberon vericen biberonla kaşıkla beslemek çok zor ki sende diyorsun yarısı boşa gidiyor diye. Bebeğinin sağlığı söz konusu. Bende emzirdim ve günde 1 bazen 2 defa mama verdim biberonla. Biberonun ucu yavaş akışkan olursa çok sorun olmuyor ama bebekten bebeğe değişiyor. Ama kilo almaması sıkıntılı 😐
Ectu Tugce2020 Bizde doğduğundan beri meme+mama şeklinde gidiyoruz. Lansinoh biberon kullanıyorum tavsiye ederim
DryHfsa Tugce2020 benim kızımda bir haftada 40 gr alınca mamaya başlamak zorunda kaldım önce beni emiyo sütün bittiğini anladığım zaman memeden hiç ayırmadan şırıngayla ağzının kenarından veriyorum biraz zahmetli oluyo ama en azından beni emiyo diye kendime moral veriyorum
Tugce2020 Mirayimran aynen öyle oluyor biberon olarak dediğiniz var ama daha vermedik.aventin biberonu ile versek tekrardan memeyi almada sıkıntı Yaşar mıyız bilginiz varmı
Mirayimran Tugce2020 açıkcası meme reddi belli dönemlerde hiç biberon kullanmayan bebeklerde bile oluyor bende ilk baştan beri verdim philips avent ile hem emzirdim hem sağdım verdim hem mama verdim ama akşam saatlerinde meme alınca kızarıyo kendini itiyo yeniden almaya çalışıyo gaz sancısı var ya ondan yada memeden her çekişte gelmediği için sinir oluyo bırakıyo bende bu cuma bir hafta olucak mamayı bıraktım bi sabah 60 akşam 60 veriyodum diğer saatler hep memedeydi kilo alımı güzel bırak dedi doktor ama akşamları inanılmaz ağlıyo vermedim bu hafta tartıdan sonra eğer az aldıysa demekki sütüm yetmiyo deyip mamaya devam edicem biberonla
Kisirvetursu HamzasMomy @defnes32 katılıyorum etrafın sözünden önce onun mahremiyetini düşünün cok cok dikkat etmelisiniz şahsen çocuğum iç çamaşırı giymiyorsa dışarı çıkarken şort tercih etmem tayt giydiririm taki iç çamaşırını öğrenene kadar.
gkc_brc Tugce2020 canım bebekten bebeğe değişiyo benim sıkıntı oldu ama kilodan kaynaklı verdim sonra tekrar döndü memeye zorla da olsa ,kaşıkla çok zorlandım alıştırma bardağı için çok küçükler mevburen biberon 😔
Kuzey34 Tugce2020 benim oğlum me philips nede lansinoh almadı maalesef nukun biberonunu aldım ucu biraz farklı diğerlerine göre onu aldı aynı zamanda emmeyede devam ediyoruz sorun yaşamadık
Zeynepinannesii Ya kızlar ben 90 cc veriyorum 27 günlük kızım çok mu veriyorum ama geri çıkarmıyor mamayı içiyor 2,5 3 saate bir 90 cc veriyorum doktor bana 60 ver demişti 15 günlükken ben 90a çıkardım