Merhaba annelerim.. Ben eski moderatörünüz daha 1 ay önceye kadar moderatördüm hatırlıyorsunuzdur beni 😅 1 aydır buralardan uzaklardayım çünkü bazı sorunlarla uğraşıyordum… Sizleri, çocuğumu ortalama 9 aydır gönderdiğim VEGA KREŞ isimli sözde eğitim kurumu hakkında bilgilendirmek ve sizlerden akıl almak için geldim..
Bundan 25-26 gün önce oğlum okuldan bacağında tırnak izleriyle çıktı ve öğretmeni yemekhanede arkadaşıyla sorun yaşadığını ve arkadaşının tırnaklarını benim oğlumun bacağına geçirdiğini söyledi. Ama öyle böyle bir geçirme değil yani hem morarmış hem kaynamış bacağı oğlumun. Öğretmene çocuklar arasında böyle şeyler yaşanabileceğini dikkatli olmalarını söyledim. Ertesi gün oğlum okuldan çıktığında başka bir arkadaşının kafasına legoyla bir kaç kere vurduğunu söyledi ve öğretmeni bunu benimle beraber duydu. Sen kızmadın mı annecim dedim ağlıyo kıyamadım o benim arkadaşım oyununu bozmuştum o yüzden yaptı dedi. Yine uyardım öğretmeni. Sonra ki gün yüzü boydan boya bir çizikle çıktı okuldan. Bu sefer bende şarteller attı önce öğretmene kızdım. Sonra müdürünü aradım ve paramı iade etmelerini söyledim. Sorunu anlattım ve bana çocuk bunlar olur böyle şeyler gibi gibi şeyler söyledi. Bunun adı akran zorbalığı sizin öğretmenleriniz 10 çocuğa sahip çıkamıyor mu dediğimde bana bunun akran zorbalığı olmadığını araştırırsam öğreneceğimi söyledi. Bense 3 yaşında bir çocuğun akran zorbalığının şiddet olduğunu birbirlerine küfredip kilolarıyla boylarıyla dalga geçemeyeceklerini söyledim tabi bu sırada sesler yüksek biraz. Sonra ücretinizi gönderiyorum kaydı siliyorum vs diyerek telefonu kapattı. Üstüne eşi aradı beni o da orda sözde müdür. (!) 1 saat yalvardı telefonda ben zaten çınarın yaşadığı sorunun farkındayım sınıfını değiştirdim velilerle konuştum vs dedi lütfen böyle ayrılmayalım inanın çok üzgünüm bilmem ne diyerek beni zorla ikna etti. Kreş arayışına başladım ama daha az nüfuslu ve daha kalifiye bir öğretmenin sınıfına geçtiği için oğlumu göndermeye devam ettim çünkü buna mecburdum. 2 gün önce ödeme günümüzdü ve ben gün boyu kreş aradım. Dedim ki ne olursa olsun ben bu kuruma bir ay daha göndermeyeceğim çocuğumu. Aradığım tüm kreşler bu veganın adını duyunca ordan tüm çocuklar travmayla ayrılıyor hemen bırakın orayı dedi. Kendi kardeşinin de kreşi var okul müdürünün ama küsler görüşmüyorlar. Velhasılkelam o gün oğlumu okuldan aldığımda oğlum dedi ki anne çok susadım öğretmeninden su istedim vermedi dedi. Ben eşyalarını aldım oğlumun tüm yaptığı etkinlikleri istedim oğlumu okulunuzdan alıyorum dedim eski öğretmenine. O da yapmayın etmeyin vs dedi ben de bu sebeple dedim ki ben bu kuruma 1 ay daha para kazandırmayacağım. Ben çocuğumu okula hırpalansın diye göndermiyorum dedim. He bu süreçte oğluma zorbalık yapan çocukların aileleriyle görüştüm ve olanları benden öğrendiler. Sözde ailelerle konuşulmuştu … Oğlumu aldım ve çıktım. Dükkanımız var oraya geldim müdür hanım beni arıyor siz karaktersizsiniz benim öğretmenime böyle bir şeyi söyleyemezsiniz ne biçim annesinize kadar muhabbet gitti bu süreçte. Tabi ki ben konuşmaya çalıştım asla konuşturmadı o sırada müşterilerim geldi suratına kapattım. Sonra mesaj attım benim karakterime laf edecek son insansınız rezalet bir işletmesiniz keşke sizin kurumunuza vermek yerine kardeşinizin kurumuna verseydim oğlumu bir daha umarım yollarımız kesişmez diye. Sonra da engelledim muhattap olmak istemediğim için. Bu süreçte o bana hakaret ederken ben asla üslubumu bozmadım. İşte bundan sonrası daha cafcaflı. Çünkü bu vatandaş gelip benim dükkanımı bastı izinsiz videomu çekip beni tahrik etti habire yolsana beni sen ilgisiz annesin sırf bu yüzden çocuğunu kreşe verdin vs yani ettiği hakaretlerin haddi hesabı yok. Ben dükkandan kovdum çıkmadı gitmiyorum napcaksın dövcek misin yolsana saçlarımı deyip habire saçlarını savurdu beni çileden çıkarttı.. berbat bir eğitimcisin hastasın sen dedim bana dedi ki ben eğitimci bile değilim. Evet karı koca okul müdürü ilaç mümessiliğinden bu işe girişmiş meğerse 😅 öğretmen bile değiller. Bana tehtidler savurdu her gün gelip rezalet çıkaracağım dükkanında diye. Ben de dedim ki her gün gel illa ki bir gün burdan dayak yiyerek çıkacaksın, bana diyo ki ayy varoşsun sen hadi döv beni. Dedim ki yok ilk darbeyi ben vurursam ben suçlu olurum ilk darbeyi sen vur ben ondan sonra halat edeceğim seni dedim. Polisi aradım tabi polis gelince bu vın 🫠 kaçtı hemen edepsiz kadın. Polis karakolda ifade alabiliyoruz anca dedi. Ben karakola mı gitsem savcılığa mı gitsem bir şey çıkar mı yaptırım olur mu diye önce bir düşündüm dedim ki yarın olsun avukat arkadaşlarıma sorayım. Bugün sabah uyanıyorum ki benim iş yaptığım adamlara kadar arayıp beni şikayet etmiş adamlar bize ağzına geleni sayıyor… Ben şimdi napayım siz söyleyin aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı bunlar orayı aradım orası da ya dilekçe vermeniz gerekiyor ya da cimere yazın dediler. Savcılığa gitsem 4 ayrı suçta yargılanacak kadın, iş yeri dokunulmazlığı ihlali izinsiz video çekme hakaret ve tehtid. Ama hepsi için şahit istiyorlar ve benim ne yazık ki esnaf komşularım kadından korktuğu için şahitlik yapmayı kabul etmiyor. Allah aşkına siz şimdi söyleyin bana ben ne yapmalıyım. Cimere yazdığım zaman bundan bir şey çıkar mı yoksa direk gidip ben de mi onun kurumunu başına yıkayım. Kenarda kıyıda denk getirip döveyim mi onun yaptığı gibi kışkırtayım mı napayım akıl verin ben akıl sağlığımdan olmak üzereyim çünkü…