Alazzz Oğlumla dün itibariyle 3 ayı geride bıraktık 🥰Önceleri her bezinde kaka vardı sonra bi süre 2 emme de 1 kakaya düştü son zamanda günde 1 kez yapıyordu. Sonra cumartesi sünnet oldu. Cumartesi pazar ve pazartesi öğlene kadar kaka yapmadı ama sürekli ıkınıyor gaz çıkarıyor ve kokuyor. İnternette 1 haftaya kadar normal yazıyor ama eşim dayanamadı sağlık ocağındaki doktorumuzu aradı o da fitil verin demiş kalın olunca yarıya böldük verdik ona bile baya ağladı. Ama yaptı sonunda kakasını. Bugün yine aşırı gaz çıkarıyor ama kaka yok. Eşimde bi daha fitil yapalım diyip duruyor ben ilaç vermek istemiyorum. Aile büyüklerim sütüne 1 çay kaşığı zeytinyağı koy o rahatlatır kolay yapar dedi. Sizce koymalı mıyım deneyen var mı?
Matmazellllll Alazzz Evet doktor kabız olduğu zaman bize de bir çay kaşığı zeytinyağı verebilirsiniz dedi. Ben verdim sonucu kısa sürede aldım.
Tugcegoktas Alazzz canım oncelikle ben bebeğe zentinyago içirme taraftarı değilim .fitil taraftarıda değilim cünkü cogu doktor önermiyor ozellikle erkek cocuklarında.10 güne kadar kaka yapmaması normal aslında ama soyle yapabilirsin ben hep oyle yapıyorum kulak temizleme cubunun pamuklu ucunu zeytinyagına batırıyorum ve poposundan içeriye hafifce sokuyorum hafif hafif içeri dısarı içeri dısarı kenarlarına suruyorum sanra az cıkca masaj yapıyorum zaten cubugu cıkarınca hemen kakasını yapıyor .. Ama bası bebeklerde heme fayda etmıyo olabiliyor ozamanda bacaklarını karnına dogru cek it masaj yap bolbol ..
Tugcegoktas Alazzz gazını cıkarıyorsa zaten rahatlıyordur bir nevioyuzden illede kakasını yapıcak diye şartlama kendini ..
Raniniii Alazzz ben kizima bir kere 1bucuk aylikti az birsey vermiştim birde poposuna dereceyi zeytinyagina batirip az az ileri geri yaptim aninda kaka cikariyo
Alazzz Biraz detaylı yazdım okumak istemeyen olursa kısaca kaka yapmayan bebeğine zeytinyağı kullanan var mı?
Merveazra Yarim cay kasigi sute koymadan bebegede verebilirsiniz bence, benim kizim 1 gun yapmasin rahatsiz oluyor bende veriyorum hemen asiri rahatlatiyor, suan 4 ay 21 gunluguz ilk verdigimde 1 aylik bile yoktu.
Alazzz Merveazra calpol gün verince de geri tükürüyor ağzına direk verince yutacağını sanmıyorum ama denerim teşekkür ederim 😊
Deletedmom114 çok zorlanıp ıkındığı günler 1 çay kaşığı veriyorum, doktorumun tavsiyesi üzerine 💁🏻♀️
Alazzz Tugcegoktas Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için uygulayacağım😊 Birden yapmamaya başlayınca stres yaptı bizde yoksa bende ilaç veya başka herhangi birşey verme taraftarı değilim
Raniniii Alazzz ben ayni zamanda masajda yapiyordum hepsini rutine koymustuk artik hergün her altini actigimda masaj yapiyordum
Misskokulum Alazzz kuzum geçen gün ben de post açtım 5 aylık olacak benim oğlum da genelde her gün düzenli yapardı son 1 aydın haftada 1 yapmaya başladı senin dediğin gibi gaz çıkarıyordu sürekli ve hep kokuluydu 🥴kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposunu uyardım ertesi sabah yaptı 5 gündür yine yapmıyordu bir sey yapmadım bugün yaptı aslında fitil kulak çubuğu vs ile uyarmamak lazm tembellik yapıyor ve çocuk buna alışıyor bugün youtube dan bi çocuk doktoru canlı yayın açmıştı orda biri sormuş zeytinyağı versem kakasini yapar mi diye doktor da sey dedi zeytinyağı ağızdan ince bağırsaga ulaşana kadar emiliyor kalın bagirsaga gidene kadar etkisini kaybediyor o yüzden ise yaramıyor dedi 10 güne kadar zorlanma huzursuzluk vs yoksa hiçbir şey yapmayın 10 günü geçerde doktorunuza danışın dedi
Alazzz Misskokulum teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için çok ıkınıp gazdan dolayı uykusundan uyanınca bizimde içimiz rahat etmiyor yoksa dediğiniz gibi çok doğru çok kurcalamamak lazım 😬
Sinem- Merhaba canım. Hakiki zeytinyağı da verebilirsin poposuna şırıngaylada sıkabilirsin ben oğlum kabız olduğunda denemiştim fakat 3 gün yapmadığı için bi etkisini göremedik . Onun için bende fitil verdim kahverengi beyaz kutusu olan gliserind kullan yarısını kesip suyla ıslat ver çok rahat edecek emin ol. Bazıları sabun diyor evet oda etkili ama ben karşıyım sabuna içinde kimyasal olduğu için.
Alazzz Sinem- Bize de aynı fitili vermiş sağlık ocağındaki doktor uyguladık işe yaradı ama yaparken çok ağladı bi de neticede ilaç olunca 2.ye vermek istemedim. Güya zeytinyağı da işe yaramadı bizde ama bakalım biraz daha bekleyeceğim yoksa doktor yolu gözüktü bize