Ayazz444 FACEBOOKTAN KOPYALADIM BELKI ISINIZE YARAR DIYE CANIM Bebeklerde gaz kaçınılmazdır. Onları rahatlatacak en güzel şey düzenli masaj uygulamaktır.❤ #Yenidoğan bebeğin bağırsak sistemi ilkel çalışır. Emme hareketinin başlamasıyla bebek kaka yapmaya başlar. #Bebek emdikçe bağırsak kendine yer açmak için boşaltım hızlıca gerçekleşir. Yani emdikçe kaka yapar. Bu yüzden bebek meme istediğinde özellikle ilk haftalarda hiç bekletilmemelidir. İlk günler gaz problemi pek olmaz. Bazen de 10. gün ya da 20. günde başlayabilir. Bir akşamüstü saatinde bebeğiniz birden huzursuzlanıp ağzı sürekli emmek için aranabilir. Dizlerini karnına çekerek öfkeli şekilde çığlıklar atar. "Daha yeni emzirdim doymadı mı?" düşüncesiyle bebeğinizi tekrar memeye alsanız da bebek memeyi çekiştirir 2 dakika sonra tekrar ağlama krizine girer. Gaz sancısı sebebiyle rahatlamak için emmek istemektedir. Aslında aç değildir. Bağırsaklarındaki gaz sıkışması spazma neden olmuştur. Bu da inanılmaz bir ağrı yapıyordur. Emmek ister ama acıdan ememez. "Acaba sütüm yetmiyor mu?" düşüncesi aklınıza gelse de bebeğinizin ihtiyacı olan şey sadece gaz sancısını atlatmaktır. Bebeğinizde gaz sıkışması sonucu oluşan spazmlar bebeğinizin karnının sert ve gergin olmasına neden olur. İşte bu anda masaj yapmak onun canını yakar. Masaja başlamadan önce bebeği kucağınıza yatırıp bacaklarınızda onu hafif hafif önce sallayın. Ellerinizin birbirine hızlıca sürterek ısınmasını sağlayın. Isınan avuçlarınızı bebeğin karnına kapatın. Bazen bu sıcak uygulama bile bebeğinizi rahatlatır. Sakinleşen bebeğinizle bir süre konuşun ve masaj yapmak için izin isteyin. Ardından her manevrayı 6 kez uygulayın ve manevralar arasında 10'a kadar sayarak dizlerini karnına itme egzersizi uygulayın. Pırtların ve kakanın nasıl rahatça çıktığını görünce siz de rahatlayacaksınız. Masajı yaparken uygulayacağınız basınç çok önemli. Masaj sırasında bebek karın duvarını elinize doğru iterek cevap veriyorsa doğru basıncı uyguluyorsunuz demektir. Bu basıncı uygulamazsa bebek masajın faydasını göremezsiniz.
Kaynak
@Ayse.oner 🙏
#ayseoner #anneysencom #bebekgazmasajı #gazmasajı #kolik #kolikbebek #kolikbebekanneleri #gazlıbebek #ayşeöner