9793selaam Kızlar 37 haftasindaydi bebekte gelişim geriliği var 3 hafta geriden geliyor diye devlet hastanesinde suni sancı verildi 3 ten beri bekleniyor sanicisi yoktu şu vs de gelmedi doktor kararıyla doğum kararı alındı böyle durumlarda suni sancı işe yarıyor mu nasıl oluyor bilgisi olan ya da başına gelen var mı?
birprensesannesi06 9793selaam o bünyesi ile alakali bende gelişim geriligi ile ani kararla doguma alindim 36 saat suni sanci cektim
ebruayaz41 9793selaam ilk doğumlarda genelde rahim gec açılıyor belli bi saatten sonra devlette de olsa özelde olsa sezeryana alıyorlar zaten normal doğum olmuyor çünkü suni sancı da bebeğin sürekli kalp atışı kontrol ediyorlar nst bağlı oluyor ve aksi bi durum olursa sezeryan kararı veriyorlar ben 36 +2 de tansiyon yükselmesinden kaynaklı doğuma alındım önce suni sancı aldım 6 cm açıklık olduğu esnada bebeğin su kesesini patlattı doktorum bebeğin eli kulağında olduğu için acil sezeryan kararı alıp 15 dk da dogurttular yani arkadaşınızın suyu da gelebilir suni sancı alırken zaten eğer suyu gelirde hala açılma olmazsa alıyorlar sezeryana sezeryan istek değil mecburiyet cidden
Burcc 9793selaam bebekte ve annede risk yoksa normal doğumu beklerler. Bebek ya da anne riske girdiği an ya da doğum çok uzun sürerse sezaryana alırlar. Bende gelişim geriliği ile doğum yaptım 36 haftada ama 32 uyumluydu. Beslenmeyle hiç alakası yok malesef
sinemisxs Aynı durumu yaşadım, gelısım gerılıgı vardı kilo da alamıyordu 36 larda doğum yaptım suni sancıyla 3 4 saat sürdü doğumum
9793selaam sinemisxs senin iyiymiş kuzum ya hemen doğmuş aslında ne bileyim arkdsn hala olmadı insalalh bı sıkıntı ve olmaz ya .gelişim geriliği olunca beslensin diye daha çok anne karnında durmasi gerekmiyor mu onu çok anlayamadım.bide gelişim gerligi dedikleri şey kilo alımı mi acaba .
Nanem123 9793selaam rahim duvarı kalınlaştığı için bebek içerde rahat olamıyor mesela kilo alamıyor uzayamıyor hem bebek hemde anne için çok tehlikeli ablamda yaşamıştık ordan biliyorum ama ablamı sezaryana aldılar çünkü o sebebten dolayı tansiyon yükselmişti
9793selaam birprensesannesi06 devlette mi dogum yaptın peki canım . beslenme ile alakası var mı ki geriligin .
sinemisxs evet benim ki kilo hiç alamamıştı çok üzülmüştüm erken doğacağı ıcın ama doktorum karnında beslenemıyor enazından doğduğunda beslenecek böyle düşün demıstı,hareketleri azalması vs aslında bir risk çok şükür suan çok sağlıklı
sinemisxs 9793selaam benım rahimde çentik vardı ıkısındede bebegı besleyen kanallar demıstı 32 de belli etmıstı yani ne kadar beslenırsem besleneyım. Bebeğe gıtmıyordu kapanmıştı kanallar, gelısım gerılıgının bır çok sebebi de var bunu mu sormak ıstedıniz anlamadım tam olarak yşnede açıklamak ıstedım 🫠
birprensesannesi06 9793selaam devlette doğum yaptim ama beslenme ile alakasi olmadigini soyledi gittigim doktorlar daha cok sigara sigara icmiyorsa da asitli şeylerle alakasi daha cok demisti bana
sinemisxs 9793selaam 32 de durmuş gelısımı ama kontrolü aksayınca 35 haftada ogrendım 36 da doğum yaptım. 2 kilo doğdu 42 cm 🫠 suan 1 yaşında ,Allah yardımcısı olsun arkadaşınızın 🙏🏻😍
9793selaam Nanem123 çok zor ya annelik insallah tüm hamile annelerimiz vakitli ve sağlıklı bı şekilde anne sağlıklı bebek sağlıklı şekilde bebegne kavuşur
9793selaam Nanem123 ben arkdasimda tansiyonla alakalı bişi yok diye biliyorum sadece gelişimi artık yok diye durmuş diye suni sancı veriliyor şuan .yarın akşam ustuye kadar bile kalabilir doğum denmiş .ve öğlen 3 gibi yatis olmuş hala sancı baslamamis