annevebebegiii__ Bebeğimi kedi çizdi kedi ev önünde duruyor dışarı da çıkıyor aşısız bir kedi oynarken tırnağı çizdi yani hafif kanama oldu. Derin ve uzun da değil çizik hatta duş aldırınca kan izi gidince leke gitti siz olsanız aşıya götürür müsünüz? Aşı 5 dozmuş
Lazziya23 annevebebegiii__ 5 doz değil ya kim dedi onu arkadaşımın oğlunu kedi tırmaladı gittiler acilde bir kez vuruldu
MademoiselleZengin55 annevebebegiii__ Öncelikle geçmiş olsun,aynı durumu yaşadık 2 ay önce.İlk 72 saat içerisinde gitmek gerekiyormuş bu tarz durumlarda.Sadece tek doz yaptılar koruma amaçlı.
Birdunyabircennetannesiii annevebebegiii__ Aşı 5 dozmuş Bunu kim söyledi ki Tek doz tetanoz aşısı vuruyorlar diye biliyorum Yani riske atmayın Ev kedisi aşısı olan bir kedi olsaydı tamam da sokak kedisi diyorsunuz
annevebebegiii__ Lazziya23 cidden mi canım ya korktum bende beş doz dediler acaba götürmesem mi dedim sıyırdı yani kanadı ama
Nacafa Lazziya23 bilmiyorsunuz bari hemen muhalefet olmayın ya. Tırmalama sonrası kaçıncı gün gittiğinize/kedinin yaşıyor olmasına göre de değişiyor bu durum.
[silindi] Lazziya23 Birdunyabircennetannesiii kızlar doğru 5 doz aşı vuruluyor. Bir doz tetanoz, 4 doz da kuduz
annevebebegiii__ prensesveannesi1 içime dert oldu akşam akşam böyle oldu evde de eşim yok gece gelecek
prensesveannesi1 annevebebegiii__ erken saatlerde olsa arar sorardım Yenidoğan yogun bakım hemşire arkadaşım var sorardım canım ya
annevebebegiii__ prensesveannesi1 Allah razı olsun canım çok az kanadı dert ettim bende ne bileyim üzüldüm
annevebebegiii__ MademoiselleZengin55 ay cidden mi yan etkisi oldu mu evde tekim yarın sabah götüreceğim kanama oldu mu
MademoiselleZengin55 annevebebegiii__ Aşının bir yan etkisi olmadı çok şükür 🙌 Kedi patisiyle çizmişti ,kâğıt kesiği şeklinde bir kanama olmuştu.
maygirl annevebebegiii__ tabiki götururum konu sadece kuduz degil tırmıkla bulasacak hastaliklar var cunku..asla riske atilmaz ozellikle bebek..acile gidin..
esraveduru annevebebegiii__ sokak kedisiyse ve aşıları yoksa riskli grupta. Ve elini çizip kan çıktığını görmüşsünüz. Bebeğinizde tetanoz aşısı vardır diye düşünüyorum aşılarını yaptırdıysanız. Ama kuduz aşısı da yaptırmanız gerekiyor. Riske atılacak bir şey değil malesef. İlk fırsatta acile gitmenizi öneririm. (Sağlık personeliyim acilde çok çalıştım). Ayrıca ilk fırsatta su ve sabunla yıkayın ısırılan bölgeyi de. Geçmiş olsun.
annevebebegiii__ esraveduru sabah ilk işim götürüp alı yaptırmak olacak. Aşılarımız da tam dikkat ediyorum.