melek2742 Süt ve kuruyemiş diyetini açmıştım 2 haftadır bir şey yoktu dün ve bugün bacaklarında yine egzama tarzı bir şey oluşmaya başladı çok moralim bozuldu 1 yaşında geçmeyecek mi bu alerji ne yapacağım yarın doktora soracağım ama moralim aşırı bozuldu :(
nuroner melek2742 egzema diyet açarken sorun edilmiyo böyle bildiğiniz irin akan iltihaplı egzemalar olmadığı sürece Anne diyetini zaten 7.ay gibi açmalı 9.ayda da bebeğe geçilmeli atopik dermatit olduğu için bebeğiniz egzemala ilk artıcak sonra azalıp normale dönecek
Mrskoc melek2742 alerjinin sağı solu belli olmuyo maalesef bizde de yumurta ve kuruyemiş alerjisi var 1 yaşına kadar biter demişti doktor . 13 aylık hala son gaz devam eskiden egzamaydı simdi anaflaktik şoka döndü yan etkisi 🙄
genc1anne melek2742 kızımında buğday ununa alerjisi var ürtikeri de var ne kadar dikkat etsemde yinede bazı zamanlar ürtikeri çıkıyor kaşıntıdan uyuyamıyor çocuğum hiçbir ilaçda fayda etmiyor bende sizin gibi ne yapacağımı şaşırdım 1 buçuk yıl oldu hâlâ çözümü bulamadık
Hevimm melek2742 Bugün de kızım yedi aylık üç aydır aşık olduğunu öğrendik bize hemen süt verdiler geçen hafta tahlil yaptım yumurtayı olduğunu öğrendik ama birkaç gündür yoğurt veriyorum tekrar yüzünde egzamasını nüksetti Bebeğim bu süreçte hiç kilo almadım çok zayıf sizin de öyle mi
Ksjajslalaafd Benim kızım 2 yaşında yumurta ve süt alerjisi var ve hala devam ediyor çocuğa ne yedireceğimi şaştım artık çok üzülüyorum egzama oluyor ishal oluyor hastaneye gitmekten bıktım artık götürmüyorum
nuroner Mrskoc kendi tükettiğimde olur anafilaksi anneden geçenden olmaz sizde öyle bi durum olmuş muhtemelen bide kan da ve deride değeriniz çok yüksektir
nuroner Mrskoc birde haftalar sonra anafilaktik şok yaşanmaz , ilk yediği anda belirtilerini verirdi ztn bizde anafilaksi geçirdik daha önce
aselkussum Mrskoc hangi besin döndü şoka acaba bide egzemalari artış mi gösterdi bu süreçte nasıl bişey yaşadınız. Çok geçmiş olsun bu arada
Mrskoc nuroner evet aynen öyle oldu benden geçen egzamaydı 9 aylıkken ona ilk yedirdiğimizde anaflaksi geçirdi
melek2742 genc1anne çok zor gerçekten şu an vermeye başladım süt yoğurt ilk başta tadına alışmadığı için şu an yemeside zor oluyor bazen yemiyor bile
Kyfz genc1anne Merhabalar. Benim de oğlumun buğday alerjisi var. Anafilaktik şok geçirdik. Kızınız kaç aylık ne durumdasınız neler yediriyorsunuz acaba?
nuroner Mrskoc geçmiş olsun çok bizde ilk sütü açmayı denedij yoğurt çorbasında anafilaksi oldu , sonrasında tekrar açmayı denedik kek aşamasında anjiyoödem yaşadık sebze meyve dışında tüm alerjileri devam ediyor:(
Mrskoc nuroner ay sizinki daha zormuş süt alerjisi bence yogurttan daha kötü . Yumurtasız da idare ediliyor ama süt ürünleri başka zor ya . Rabbim kendi katından şifa versin evlatlarımıza 🙏🏻
nuroner Mrskoc bizim süt ürünleri , yumurta, buğday, susam , pirinç , bakliyatlar , kuruyemiş , kümes ve tavuk hepsi devam maalesef 😢
Mrskoc aselkussum teşekkür ederim yumurtadan kaynaklıymış 2 aylıkken başladı tüm vücut kafa yüz falan dökülünce coklu besin diyeti yaptık ek gıdaya geçince de sırayla ben ve kızım açtık diyeti .yumurtaymış sebebi 9 ay sonra tamamen geçti egzama ben de diyetimi açtım hiçbişey olmadı sütten geçen kısmı atlatmıştık . Onda yumurtayı denedik 1 çay kaşığıyla 10-15 dakika içinde ölecek gibi oldu kızardı morardı nefessiz kaldı acilde iğne yaptırdık bütün kızarıklık geçti artık hiç egzama yok
aselkussum Mrskoc çok çok geçmiş olsun bizimde yumurta beyazı devam ediyo daha denemedim 1 yaş asisindan önce denetcek doktor. Ben durumu farklı sandım aslında ya tükettiği hallde sonradan gelişti diye algıladım. Bizim süt alerjimiz geçti yani doktor mukusu alerjiden saymiyo normal mama kullanıyoruz mukus çoğunlukla devam ama ara ara söndüğüde oluyo bide ara ara karnında çok minik sivilce gibi döküntüleri oluyo acaba tekrar mi tetiklendi diye düşündüm
esra400 Mrskoc merhaba benim de bebeğim 2 aylık ama daha 1 aylık yokken alerji dediler yüzünde ve kafasında sadece sivilceler olmuştu başka yerde yoktu. Diyette olduğum dönemde bile sivilceler tam geçmedi sabah az öğlene doğru artıp gün içinde yine geçiyordu. Başka da bir belirtimiz yok sizin başka belirtiniz var mıydı ve böyle gün içinde değişiyor muydu egzema durumu
Mrskoc aselkussum sisze de cok gecmiş olsun alerji her yaşta ortaya cıkabiliyor ama yan etki ne kadar azsa o kadar normalleşiyor benim oğlum da alerjik kızım da . Oğlumun alerjisi bittiği halde ara ara kalçalarında egzama cıkar bikaç hafta içinde söner sizinki de öyla bişey olabilir ciddi reaksiyon değilse normal hayatına devam edebiliyor insan .