dilaraklyc_ 5 aylıkken tadımlara başladık. Patates, havuç, yoğurt, tatlı patates, kabak, taze fasulye, bezelye, avokado, yumurta sarısı, labne, şeftali, armut, muz, kapya biber, karpuz, yaban mersini bunları hep 3 gün kuralı ile tattırdım. İlk gün 1 tatlı kaşığı 2.gün 2 tatlı kaşığı, 3.gün 3 tk şeklinde porsiyonlamayı ayarladım. Sebzeleri hep buharda pişirip verdim. Tadımlarda önce sebzeleri en son meyveleri tattırdım besin reddi yaşamamak için. Şuan 6 ay 8 günlük. 6.ay kontrolünde doktoru artık çorba ve kahvaltı verebilirsin dedi. Bizim şuan sıralama şu şekilde gidiyor; sabah kahvaltı 1 yumurta sarısı, labne, salatalık rendesi, pekmez. Öğlen civarı ara öğün yoğurt ve meyve yada meyveli yoğurt. Akşam çorba çeşitleri ( tarhana, pirinçli yayla çorbası, irmikli sebze çorbası gibi ) çorbalarına 1 köfte kadar çift çekilmiş kuzu kıyması koyabilirsin dedi doktoru. Yani ben şuan 6.5 aylık bebeğime 3 öğün şeklinde veriyorum. Bebeğimin gelişimi kg boy vs bu şekilde ilerlemeye uygun. Doktoru ile birlikte yönetiyoruz bu süreci her bebeğin farklı olabilir 🥰