dilaraklyc_ Benim bebeğim 5.5 aylıkken doktor artık tadımlara yavaş yavaş başlayabilirsin dedi. Öncelikle buharda pişirme aparatım vardı, buharda pişiriyorum çünkü kendi buharında pişmesi daha sağlıklıymış. Ben önce yemeklik kabak verdim, daha sonra patates, havuç, kapya biber, yeşil biber ve dolmalık biber (kendi yetiştirdiğim biberler) daha sonra yoğurt. Sonra bunları karıştırarak verdim. Daha sonra meyveleri tattırdım. 6.5 aylık olunca da bebek irmiği, muhallebisi, tarhana çorbası yapıp verdim. 3 gün kuralıyla verdim sebzeleri de ama sebzelerin alerji riski çok düşük olduğundan o kurala uymasanda olur dedi doktorumuz. Sadece yumurta sarısı, peynir, yoğurt gibi süt ürünlerinde uygula dedi ama benim içim rahat olsun diye sebzeleri de 3 gün kuralıyla verdim. Şimdi doktora gitmeye yakın da yumurta sarısı vereceğim yumurta sarısı verince gel demişti. Gittiğimde peynir, labne verebilir miyim diye soracağım artık onlar da veriliyormuş çünkü yakında 7 aylık olacak. 🧡 Ben bu şekilde ilerledim 🥰