Zese Aylık 50 bin ile sadece kira yok ve bir çocuk ile geçim hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence geçim sağlanır fakat birikim yapılması zor
1kub1ra Zese kira olmadığını için geçinilir ama tabi borç durumu nedir bilmiyorum hiç yoktan bi grambile koysanız kenara iyidir
Coynes Ben esimle evlenmden once maasi 4 bin liraydi 2020 yilinda seviyorduk birbirimizi ama nasil gecincez diye cok korrkuyordum üstelik istanbulda kirada olcaktik arabada yoktu Neyse dugunu yaptik borcsuz balayina gittik borcsuz Bi sure sonra ise girdim hamile kaldim kizim oldu özel hastane de dogum yaptim evimizi aldik bu yil Kendime heves ettigm bi cok seyi aliyorum Allaha sukur esimin maasi suan 60 70 arasi
selamunkavlen Coynes ne güzel Rabbim bereketini arttırsın inşallah 🌿 bişey merak ettim eşiniz aynı işinde yükselerek mi maaşı arttı yoksa sektör mü değiştirdi ?
Coynes selamunkavlen yok aynı sektörde aslinda o zaman asgari ucret sanirim 2 bindi esim 4 4.5 aliyordu simdi Yine herseyi alıyorduk tabiki ama biseyler yapalim diye idare ettigimizde oluyordu Bizim en buyuk artimiz aileler oldu her kurban buzluk et doluyordu fasulye bezelye receller vs iste Cok zorlandim bi ekmege muhtac kaldim Asla diyemem allah yardim ediyor valla 🤲🏻 Benide hep korktuyolardi ac kalcan pisman olcan vs diye 😅😅
Minnakleya Zese valla biz kiradayız 50 bin net almamasına rağmen geçiniyoruz bir çocokla. Keşke şartlar daha iyi olsaydı ama bunda şükür.
balbebekannesi913_ Zese biz 30 bin maasla borc oduyoruz kira yok ama faturalar vs kalanla gecim zorluyo ama borc bitince ben hem gecinip az azda olsa birikim yapabilecigimi dusunuyorum
cauuv2 Zese aylık 65.000 gelir, 25.000 kira artı 850 aidat , 2 cocukla geçinebiliyoruz sükür. Birikim tabiki olmuyo. Ama cocuklara toplanan altınlar bayram harclıkları duruyo birikim diye kenarda
Coynes 1kub1ra bana dugunde taktiklari bilezikler dugunde bana ve esime takilan ceyrekler gramlar bilezikler sonra ben calisrken ortak yaptigimiz altinlar vs esimin kenarda bi miktar parasi ile eminevime girdik ordan paramizi aldik biz istanbuldayiz farkli bi sehirden aldik kirayi alip kira oduyoruz 2027 de borc bitince kendimize oturcagimiz bi ev almayi istiyoruz Bir surecte gereksiz alisveris yapmadık diyeyim Ornek vereyim bi tatli yemek istiyoruz ben yaptim Benim heves etitigm bi kiyafet olduysa ailem hediye filan Hee bu surecte erkek kardesimin nisani dugunu Kiz kardeşimin nisani düğünü memlekete git gel bilezik aldim ikisine de En son oturdugum binada merdiven silmeyi bile kabul ettim harcligim ciksin diye Biraz sıktim kendimi ama ac acik kalmadik sukur olsun🤲🏻🙂😇
hulya74 Zese 34 binle 2 cocuk biri olula gidiyor biri 11 aylik bezi mamasi ev kira borcumuz var faturalar öyle bir şekilde geçim oluyor çok zor oluyor ama yapicak bsey de yok
sadbut Zese valla ben 3 ay once 3 maas artı prim artı 15 bin yemek parası kira yok yine tam anlamıyla gecinemiyordum nasıl geçindiğinize baglı :(( bu devirde hersey cok zor gelir ne kadar cok olursa giderde okadar çok oluyor maalesef kazandıgın lükste yaşamak istiyorsun Cunku
aptallarsizii Zese 50 bin kira yok tek çocuk yani ucundan geçinilir aslında maaşı aldığınız gün bi miktarı ile hemen altın alın diğer kalanıyla da idare edin biz 30 bin alıyoruz 2 çocuk bazen bi çeyrek alıyoruz diğerleri de faturalara yeme içmeye gidiyor ama gezme falan yok maalesef ama bu arada tabi bizde etmiş balıkmış yok maalesef ayda yılda bir belki et kıyma alıyoruz yok ya walla geçinilmiyor biz herşeyden kısıyoruz yememizden de içmemizden de giyimden de gezmedende 50 bin az walla normal şartlarda max 60 70 en düşük bu olması gerekiyor 😔zeytini bile grm grm alıyoruz
arven2024 Zese bizde kira yok eşim 60 a yakın alıyo. Bankada 2 milyon var faizde (linçlemeyin lütfen herkesin kendi tercihi) birikimi o yapıyo kendi kendine ayda 65-70 arası koyuyo üstüne. Annem sağolsun yazlığı vardı sattı kendine bana abime 3 müze eşit böldü verdi. 60 bin eşimin maaşı ilede geçiniyoruz gayet güzel bence asgeri ücretli çalışan vatandaşlarımızı düşününce kiranızda yok gayet iyi yani
mymom81 Zese Gercekten gecim cok zor. Bende kucuk bir sehirde yasiyorum. Hayat fedakarlik üzerine kurulu malesef. Eşim bu yuzden daha iyi gelecek icin bizim icin bizden ayri kalmak zorunda. Cok sukur evimiz var yani bizim diyoruz ama müşterek gibi birsey. Ömrümüz yettiğince kalabiliriz icerisinde ama ileride cocuklar icin ayni durum olmayacagini biliyoruz. Anlaşmazliklar olucak kuzenler vs. derken onlara iyi bir gelecek hazirlama çabasindayiz. Gidip lüks marka giyinme durumumda oluyor çok sukur ama yinede elim varmiyor orta maliyetli seyler aliyorum.Yinede asla yemekten giyimden kısmıyoruz. Ama elektronik aletler vs. söz konusu olunca en iyisi neyse kullanici yorumlarina bakarak eşimde bu konuda cok pinpiriklidir onu aliriz cunku devamli alinacak birsey degil. Ben çalismiyorum. Bir kizim var 5. Sinifa gecti. Bir oglum var 18 aylik. Masraflar haliyle fazla oluyor. Eşimle ikimizde sigara kullaniyoruz. ( randevu aldim 09.09 a birakicam insallah artik beni zorluyor farkettim) Evet birbirimize geç kaliyoruz. Ömurden gidiyor. Yarinimiz belli degil ama karin tokluguna da çalismak olmuyor. Hayatin ne getirecegi belli degil dediigm gibi. Ben bu gunlere kolay gelmedim cok zorluklardan gectim. İmtihanim hic bitmedi. Ömrum boyunca hep özlem duydugum insan sayisi fazlaydi. Simdi buna eşimde eklendi. Her halimize bin şukur Allah bu günlerimizi aratmasin insallah.