[silindi] Doğum kontrol hapını sabahları mı içiyorsunuz akşamları mı içiyorsunuz? İlk defa başlayacağım yanında demir ilacı ve B12 de var onları sabah içiyorum o yüzden gece içsem sıkıntı olur mu
Aysunnkaya [silindi] hergün aynı saatte almaya özen göster lütfen hatırlatıcı ayarla telefonunda ben öyle hatırlayıp içiyordum yoksa unutkan biriyim hele ki bebekten sonra aklım hep gitti her gün aynı saatte . İstediğin saat al ama istersen gündüz alırsan daha iyi olur birde bi iki ay dikkat et yeni başlıyorsan hemen güvenme ilaca
[silindi] bensuy Dmt-01 Aysunnkaya aysebb asar23 Efe_momm kızlar peki bu hapı kullanırken sigara içen var mı aranızda? Beyinde pıhtı mıhtı bişeyler diyorlar da bende kullanıyorum bırakmam mı gerekiyor acaba?
[silindi] Dmt-01 bugün hasta oldum hapa başlıycam bende gece içsem etkisi falan azalmaz değil mi? Kusura bakmayın ilk defa kullanıcam soracak kimse de yok
Dmt-01 [silindi] yani önemli olan hergün aynı saatte içilmesi oyüzden günün hangi saatinde içildiğinin önemi yok diye düşünüyorum
[silindi] Aysunnkaya ama gündüz içmem gerek ilaçlar da var onlarla beraber içmemek için akşam mı içsem diye düşünmüştüm
[silindi] Peki kullanan arkadaşlar hap bitince 7 gün ara vermemiz gerekiyormuş ya bu arada ilişki yaşamış olursak ekstra bir korunma yöntemi kullanmam gerekiyor mu o arada ilacı içmiyoruz ya ilacın etkisi olmamış olmuyor mu?
Dmt-01 [silindi] hangi ilacı kullanıyorsunuz.Zaten o ilacı kullanamdğınız sürede regl olmuş olacaksınız.Ki regl olmadığınız günlerde ek korumaya gerek yok
Dmt-01 [silindi] hmm ben yasmin kullanıyorum yasmin de 21 lik oyüzden 7 gün ara veriliyor.Mesela yazz var o 28lik onda ara verilmiyor oyüzden sordum ilacı.Bazı ilaçalrda ara verilmiyor çünkü