tkut lilac evet iki ihtimali de düşünüyorum açıkçası ve içinden çıkamıyorum iyice arastirmaliyiz güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙂
lilac tkut ne demek siz zaten annesi olarak onun için en güzel kararı verirsiniz, insanları umursamayın.💜
tkut lilac tam da bu gelmisti aklıma onlarda farkli operasyon oluyordur diye düşünüyordum yazmissiniz 🙂
sebax45 tkut yaptırmadan önce çok araştırdım. Tabi kendi güvendiğim kaynaklardan her doktor farklı bir şey söylüyor tek peygamberden kaç tane farklılık çıkarılıyor o yüzden herkese göre değişir. Dinen mecbur değilsin ama yapılmasını öneriyorlar. Sağlık açısından eğer farklı bir durumu yoksa gerek görülmüyor çoğu doktor cinsel yaşamı olumsuz etkilediğini de düşünüyor. Ama yaptırmak şart değil sağlık için. Onun haricinde ben neden yaptırdım tek nedeni arkadaş ortamında çok sıkıntı oluyormuş. Biliyorsunuz erkekler tuvalete bizim gibi ayrı girmiyorlar. Okulda çok zorbalanıyorlarmış. Türkiyede yaşadığımız için bu riske girmek istemedim. İleride yaptırmamızı isterse de zor olacağını düşündüm. İyileşmesi daha zor olur diye. Sağlık içinde bir problem falan olursa diye ileride riske atamadım. Sonuç olarak yaptırmamanın onun için bir karı olmayacak diye de düşündüm. Okul çağında çocuklar birbirini çok korkutuyormuş bununla işte çok acıyor sen daha yaptırmadın mı seni kesecekler falan gibi. Tabi ki karar size ait. Umarım evladınız için en doğru kararı vermiş olursunuz günün sonunda 🙏🏻
tkut sebax45 bunu bende düşünmüştüm ama sünnet yaptırmayanlar çoğalıyor yani en azından kendi çevremde görmeye başladım ben o yüzden ileride bu konuda bir akran zorbalığı kalacağını düşünmüyorum ben birkaç ay önce yaptirmayi düşünüyordum şimdi arada kaldım iyice bir arastirmam lazım sanırım
hepyerdeyizz tkut Sağlık açısından gerekli görüyorum ilk bebeğimi 11 ayliken yaptırdım geç kalmışım pişman oldum çocuk kendine gelmişti . Şuan 4 aylık bebeğim yaptiracakltik enfeksiyon vs oluyodu bazı tersliklerden dolayı kaldı ama en yakın zamanda yaptiriicam .
tomrisinizi tkut ay ben de yaptırmayı hiç istemiyordum beden onun karar onun diye ama kanalları dar olduğu için mecbur oldu idrarini zor yapiyordu. Sağlık açısından daha faydalı olabilir ilerleyen zamanlarda da enfeksiyon risklerini azaltmış oluyor
sebax45 tkut çoğalıyor olabilir ama yeterince çok değil. Birde ilerde yaptırmayacaklarının da bir garantisi yok. Belki 5 yaşında yapacaklar. Sonra bir şekilde zorlansın istemedim. Sizin kararınıza da saygı duyarım. İnşallah bir sorun yaşamazsınız 🙏🏻
tomrisinizi tkut ağlıyordu ve tazyikli değil kesik kesik çıkıyordu ve pipisinin ucu da kizarmaya başlamıştı o kızarıklık neden sebepti bilmem ama kizardiktan iki gün sonra sünnet oldu şimdi idrarını yaparken kesintisiz fissss diye çıkıyor bizzat gördüm 😅😅
Meri-Mel tkut Sünnet neden bu kadar tartışılır oldu eskiden de mi vardı? ,sünnetsiz çocuk var mı etrafinizda çok fazla,ya da siz neden bu fikir sahibi oldunuz neden yaptırmak istemiyorsunuz bunları ifade edin ona göre cevaplar gelir muhtemelen.
tkut Meri-Mel yaptırmak istemiyor değilim ikilemdeyim birkaç ay öncesinde ise kesin yaptıracağım gözüyle bakıyordum hatta doktor arastiriyordum etrafımda yaptirmayanlari duymaya başladım evet sonra sorgulamaya ve araştırmaya başladım su an kararsızım sünnet hakkındaki bütün görüşleri merak ediyorum daha fazla bilgi sahibi olmak icin bu postu açtım doktorlara da soruyorum tabi ki ama tatmin olamadım
hasrettecas minisinannecigi Amerika da ki herkes yaptırmıyor diye bişey yok ki sağlık açısından yaptırıyorlar İnstagram da görmüştüm bende Orda tercihen yapılıyor
minisinannecigi hasrettecas örnek verdim sadece, orası multikulturel bir yer ve tabiki yaptıran da var yaptırmayan da. Ama sağlık istatistikleri yaptirmayanlar enfeksiyonda patlama yaşıyor gibi bir data içermiyor