miranali7 Radyo gibi kablosuz sinyal ile çalışan cihazlarda bazen başka bir cihazın sinyali radyoyu çalıştırabilir. Radyo çalışırken birden frekans kaybolmuştur, sessizlik hakim olduğunda bunu fark etmez ve farkında olmadan radyo kapandı zannedersiniz, sonra frekans yakalanır ve aniden ses yüksekir, bu ihtimalde de kendi kendine çalıştığını zannedebilirsiniz. Eğer kablolu bir modelse ani elektriksel dalgalanma da buna neden olabilir. Ya da varsa ve farkında olmadan timer’ını çalıştırmış olabilirsiniz. Çocuk ellemiş olabilir. Kısacası bir sürü ihtimal var.
Bahsettiğiniz oyuncağı bilmiyorum ama bizde de o markanın kumandası var. Pili zayıfladığında farklı sesler çıkarabiliyor birçok elektronik oyuncak gibi. O farklı sesi ‘çalış’ kelimesine benzetmiş olabilirsiniz.
Bazı oyuncaklarda bir süre tuşa basmayınca kendi kendine sesler çıkıyor, hatırlatma gibi. Yürüteçteki mekanizma da öyle mi, bilemiyorum. Ancak kulak, uykusuzluk ve yorgunluğun da etkisiyle, sürekli maruz kaldığı tekrarlayan sesleri, yokken de duyuyormuş gibi olabiliyor. Bu bende de çok sık oluyor. Bana göre hepsi mantıkla izahı olan durumlar. Canınızı sıkmayın.