efeninannesi4207 Kisin buzluga atmak icin ne zaman baslanmali acaba ben sadece fasulye, banya, visne koyacam suan fasulye 80,banya 75 tl, visne tek bir yerde gordum 200 tl 😳 Sizin orada fiyatlar nasil ve ne zaman kislik yapacaksiniz
hunilimomy efeninannesi4207 genelde ağustos ortasından sonra başlıyorum ben fasulye, acebek, patlican ,domates ,kabak ne kolaylık sağlarsa koyuyorum
Elfgrn efeninannesi4207 bezelye ilk sırada yer alır benim için her yıl 😁 vaktinde çıkan buzluğa konulan bezelyenin tadı daha güzel oluyor. Onun dışında bamya vs pek pişmez bizde ha, birde köyden süt mısır koyarım.
denizalismom efeninannesi4207 Ağustos ortası veya sonu gibi yapıyorum genelde . Domates , biber , fasulye , kurutmalık yaparım
efeninannesi4207 hunilimomy patlican kabak domates bunlari nasil koyuyosun acaba yazarmisin Sana zahmet
Elfgrn efeninannesi4207 vakti geçti mi bilmiyorum ama 2 hafta önce aldım. Pazardan veya marketten denelenmemis bezelye alıp evde içini çıkartıyorum. Sonra buz dolabı poşetlerine koyuyorum içinde ki havayi çekerek. Vakum misali, pilava sulu yemeğe çok güzel yakışıyor. Hazir buzlu alınmayla böyle alıp koymanın tadı çok farklı oluyor.
hunilimomy efeninannesi4207 patlican karnıyarık icin kizartiyroum az yagla fırında icini açıp paketleyip atıyorum. Kabak ogluma corba icin kucuk yemeklik doğrayıp atıyorum. Kızartma icin doğrayıp atıyorum. Domatesi konserve yapiyordum yıllardır ama iki senedir yemeklik doğrayıp porsiyonlayip buzdolabı poşetine direk koyup atıyorum buzluk kokusu falan olmuyor kaynatmak bosa zahmetmis bu zamana kadar. Yesil biber kirmizi biber yemeklik kizartmalik doğrayıp atıyorum hazir oluyor elimin altında
Elfgrn efeninannesi4207 Koy valla yemeklere çok guzel yakışıyor. 6 kilo aldım şimdi diyorum aldığım yer yakın olsaydı da keşke 10 kilo alsaydım, 😁😁
efeninannesi4207 hunilimomy anladim bende gecen sene biber domatesi oyle koymustum ama koku oluyor birde tati degisikti buzdolabini Degistirdik buzluk bozukmus acaba bu sene de koysam mi bilemedim
betusmrv hunilimomy merhaba yemeklik doğranmış biber domates soğan koymak istiyorum bende ama porsiyon porsiyon olsun istiyorum en küçük saklama poşetlerine bakıyorum marketlerde göremedim bi yerde bulmuştum aslında ama eşim gıda mühendisi olunca hassas yaklaşıyor gıdaya teması uygun değil onların dedi hani bu dönercilerde eve siparişte turşu biber koyarlarya onlardan boy boy vardı eşim öyle deyince almadım bende siz nasıl ayarlıyorsunuz acaba
efeninannesi4207 Elfgrn oo iyi baya almissiniz ama tabi taneli oldugu icin AZ cikmistir belki bulursunuz yine
betul97_ efeninannesi4207 Biz genelde ağustos başı ya da ortası gibi başlarız. Buzluğa değilde kavanozlara yaparız. Közlenmiş kapya biber, patlıcan, sos, salça yaparız. Bezelye, fasulyeyi de kavanozlara yapar annem buzdolabında da yer kaplamıyor hemde hemen çözülmesini bekleme derdi olmuyor
efeninannesi4207 betul97_ ay evet teyzemgilde oyle yapiyor cok guzel oluyor bende yapabilsem oyle yapardim ama hem cocuk hem O tek basima zor
hunilimomy efeninannesi4207 iki yıldır koyuyorum hem derin dondurucuya hem buzdolabının buzluguna henüz koku olmadi bu sene tekrar yapicam kaynatmak cok zahmetli oluyor cocukla. Dolmalık biberleri icini temizleyip yıkayıp kurulayıp koyabilirsiniz
Elfgrn efeninannesi4207 Evet içini çıkarınca yarıya iniyor kilo ağırlığı ama olsun o bile 5 6 yemelik net yetiyor. Pilav için kullanacaksam bu sayı daha çok artıyor. Hatta dun dayanamadım arpa şehriye pilavı yaptım içine ekledim. Bayıldım biraz uğraş istiyor ama yerken bayıla bayıla yeniyor. ( benim bezelye sevdam hiçbir yerde yok 🤣🤣)
efeninannesi4207 hunilimomy evet dolmalik biber de yaptim hep koku geldi O zaman benim dolapta sikinti vardi demekki neyse bu sene de koyayim bakalim tesekkürler 💕
betul97_ efeninannesi4207 Tabi tek zor ben annem ve yengemle yapıyorum herkesin ayrı ama mesela ilk annemin biberlerini közleriz onu yaparız sonra yengem gibi sırayla yaparız hem daha hızlı bitiyor hemde iyi oluyor