NeclaLeylaCeydaOhnealaneala Kurban kestiğin için, aşure de pişirmen gerekiyormuş. Böyle bir şey var mı, ne kadar doğru? Ben, bu yaşıma kadar ilk defa böyle bir şey duydum.
usenmedimyaptimbirvelet NeclaLeylaCeydaOhnealaneala yoo valla her sene eşim hem benim adıma hem de kendi adına kesiyor hiç de aşure yapmadım bir sürü iş,beceremem ayrıca🤣 öyle bir şey yok bence
kirmizibalikbeachte NeclaLeylaCeydaOhnealaneala bizim büyükler öyle der. Evde kurban kesildiyse aşure yapmak zorundasın, kesilmediyse yapmayabilirsin diye. Ama doğru mudur değil midir hiç araştırmadım 🤷🏼♀️
NeclaLeylaCeydaOhnealaneala usenmedimyaptimbirvelet Anladım :) yani bende öyle birşey duymadım 🤷🏻♀️😁
NeclaLeylaCeydaOhnealaneala Omeraslan Yani işte kurban kesmeye gücün yettiyse aşure yapmak da bereketlendirir vs düşüncesiyle herhal :)
NeclaLeylaCeydaOhnealaneala Minikmucizemmmmmm Yok yok öyle bir şey değil 😂Çünkü, aşure yerken söylendi bu laf 😂
biranneminik NeclaLeylaCeydaOhnealaneala öyle derler ama mecburi değil ya biz kesmedik bu sene ama aşure pisirdik