nurzeyd06 Kızlar 35+4 doğum yaptım bebeğim şimdi sarılıktan hastanede yatıyor geçmesi için anne sütü dışında ne yapabilirim
biricik9 nurzeyd06 geçmiş olsun benim oğlum da sarılık oldu ve uzun sürdü bizim ki 2 ay sarılık yaşadık tek çare beslenme anne sütü dışında mama takviyesine başla biz anca geçti anne sütü bazen yetersiz kalıyor
glz2 nurzeyd06 canım linçleyen olacaktır ama ben 40 gün çay bardağının yarısına bir şeker kaşığı şeker attım tadını nötrlesin diye 2-3 damla limon sıktım verdim gözlerinin içi sapsarıydı doktor sınırda dedi bir kaç gün sonra tekrar muayeneyr çağırdı ama gittiğimizde değeri düşmüştü bilgisine çok güvendiğim bi teyzemiz var o söylemişti belki o söylemese bende yapmazdım hastanede de yatardı eminin çünkü her gören bebeğin sarılık olmuş hastaneye götür çok sarı diyordu birde mutlaka bol bol emzir, mama ver
hemshireanne nurzeyd06 benim oölumda prematüre doğdu sadece anne sütüyle atlattı sarılığı. Sağıp veriyordum besn. Sizin bebeğiniz emiyor mu?
mamylatte İlk on gün tehlikeli demişti bize doktorumuz bizimki de uzamış saırılk 50 günlükken geçti Sık sık besleyin sarılık uyutuyor çocukları uyandırın beslemek için çiş yaptıköa geçecektir Bir de biz ışık altında uyutmuştuk geceleri
biricik9 nurzeyd06 inşAllah her 2 saate bir mama yapıp ver ara ara göğüsünu ver içsin ve gece muhakkak kaldırıp süt içir
ferlazen 1 ayı geçti Biraz halen geçmedi değerimiz 9-10 arası… anne sütü alıyor sadece. 38+3 de doğum yaptım
biricik9 ferlazen neden mama vermiyorsunuz anne sütü yeterli değil ki geçmiyor bende ilk vermedim gelmeyince doktor mama takviyesi yap mama verince anca geçti toplam 2 ay sürdü
SerraD-1823 ferlazen uzamış anne sütü sarılığı olabilir. Benim kızım da da vardı 4 ay sürdü. Kan değereleirne bilirubine bakıldı altta başka neden olmayınca uzanmış anne sütü sarılığı dedi doktor. Ve kıızm hiçbir mamayı almadı. Sadece emzirerek atlattık. 4 ay sürdü. 4. Ayda simsiyah kaka yaptı korktuk bu ne diye falan ama o kaka sonrasında ten rengi açılmaya başladı. Bizim bilirubin 18 di. 2 gün kğvezde de kaldı maalesef
ferlazen biricik9 sütüm çok fazla geliyor aksine. Tam 1 aylık oldu. 1 ayda 1400 gr aldı bebeğim. İşte doktor da öyle bişi demedi takviye yap mama ver diye. Boyu 5 cm uzadı 1 ayda. Ve baş çevresi 3 cm büyüdü. Gelişimsel olarak baktı bişi demedi işte. Yine çaresi bol bol emzirmek dedi. Hatta 3 saatte bir besle dedi şaşırdım. Günde 10 bez ortalama çıkıyor bunların hepsinda kaka var . Yani kaka+çiş hepsinde. Kaka olması bilirubin atılmasını sağlıyormuş.
ilknur586 Benim bebegimde sarılığı 1,5 aya yakın sürdü 1 gün normal serviste (6günlük) 2 günde yoğun bakımda yattı (12 günlüktü ) sütüm yetmiyordu mama takviyesi yaptık öyle geçti . Şimdi 8 aylık olcak hala mama ile besleniyor geldiği kadarda anne sütü
biricik9 ferlazen anladım bazı annelerin sütü sarılık varmış anne sütü sarılığı bunu doktor test yaparak anlaya bilir siz bence doktora sorun bence
3kidsmom ferlazen bizimde sarılık 1.5 ayda ancak geçti kilo alımı herşeyi çok iyiydi çok sık emzirdim ama uyuma hiç yoktu doktorda herşey normal neden geçmiyor dedi kan istedi bebekten de benden de ikimiz arasında subgrup uyumalığı çıktı yani kan uyuşmazlığı ona bağlı geçmiyor Muş sarılık uzadı yani mama da versen sonuç değişmez dedi kendiliğinden geçecek ve geçti
biricik9 ferlazen evet ona göre mama takviyesine başlar benim ki öyle 1 ay baktık geçmedi doktor mamaya başla dedi başladım çok şükür geçti
ferlazen SerraD-1823 canım 4 ay sürdü dedin ya o 4 ay içinde bilürunin kanda kaç çıkıyordu tahlilde? Siyah kaka ilk kez duydum. Sölemen iyi oldu ay bende korktum şimdi ya .. test yaptırdın mı anne sütüne
SerraD-1823 ferlazen anne sütüne test yapılmadı ama bebeğimin kan tahlillerine bakıldı. Özel bir durum var mı diye. Çıkmadı çok şükür o yüzden doktor uzamış anne sütü sarılığı bol bol emzir yeşil yapraklı sebze ağırlıklı beslen dedi. Doktor ateş ölçere benzer bir cihaz ile karnından ölçüyordu 18 çıkıyordu hep sarılığı. Bir de biz mümkün oldukça gün ışığına çıkıyorduk. Aralık doğumlu kızım fırsat buldukça çıktık. Özellikle glikoz Akş bakmıştı. Neden bilmiyorum ama önemli demişti. Aklınızda bulunsun. Çabucak atlatır inşallah bebişiniz de
ela_06 ferlazen benim bebeğim de de sarılık var 1 aylık şuan tenin de çok az kaldı göz içlerinde de azaldı ve sadece anne sütü yani doktor sana mama ver demediyse kesinlikle verme bence doktor bana da ilerlemedi sürece sorun yok 2 ayı bulur geçmesi demişti herkesin bebeği hikayesi farklı olur
ferlazen SerraD-1823 glikoz akz nedir? Bizimkinde de bilirubin ve glikoz bakıldı . Bilurunin 11 falan cıktı glikoz 58 cıktı
biricik9 ferlazen oğluma veriyordum biraz yoğunluk mama veriyordum sarılık gidene kadar çok şükür öyle geçti
ferlazen biricik9 sütünüzü sağıp büyük oğlunuza mı veriyordunuz? Anlamadım yoksa bebeğinize mi veriyordunuz? E bebeğe verilirse sarılık devam etmez mi