organikirmik huma216_ anlıyorum ben de neden labne diye soruyorum işte tuzunu akşamdan suda bekleterek aldığınız beyaz peynir ideal, labne niye bu kadar seviliyor anlamadım 🥹 geçmiş olsun bu arada 😍
turuncbebek huma216_ tuzsuz olmasına gerek yok aslında, tuz oranı %1 altında olanları verebilirsiniz bildiğim kadarıyla. Ben file organik labne vermistim
maygirl seyma25816 Ben şarkuteride buluyorum tuzsuz…sonucta bircok cesit peyner satilan yer şarküteriler.
babymamma seyma25816 ben 9. Aya kadar peynir labne lor yoğurt hepsini kendim yaptım 9. Aydan sonra hazır vermeye başladım içimin az tuzluları var onlardan verdim
mss_12 organikirmik bende beyaz peynir veriyorum labne bana hiç güven vermiyor.suda bekletmeyi unutsam bile bir buz küpü kadar peynirin zararı olacağını düşünmüyorum.
organikirmik mss_12 bana da, daha yumuşak diye tercih ediliyor galiba ama onun dışında ek gıda = labne algısı var nedense :)) ben akşamdan koymasam bile sabah muhakkak koyuyorum tuza karşı ekstra bi hassasiyetim var 🥹
meraklianne74 babymamma bu tarifi yaparken peyniri suda bekletip suyunu atmasını sağlıyor muyuz? Yoksa direkt öyle maya olarak mı kullanıyoruz?
babymamma meraklianne74 en sonda labneyi tülbentle süzüyorsun ya orda peynir suyu da çıkıyor zaten peyniraltı suyu da çocuklar için çok faydalı ben çorbasına pankeklere falan karıştırıyordum onuda