meraklibiri Bebegim mama yemiyo sutumde yetersiz kilo alimi iyice dustu 4.ay da ek gidsya baslayan var mi boylr bi durum yasayip
asyaaslann meraklibiri canım bende kaşıkla veriyorum sütüm yeterli oluyor ama evde 5 yaşında bi çocuk daha var bu hafta hastane falan bir iki bırakmak gerekiyordu emzirdim arkamdan aileme 1 saatte 30 cc 60 cc kaşıkla verin ki gelene kadar açıkmasın dedim bu arada ne emzik ne biberon asla tutmadı zor oluyor heleki ikinci çocukta
alpaslanmom_ meraklibiri 4.ay ek gıda için çok erken bagırsakalır hazır değil bebeğinizin bizde 4 aylığız doktor 5.ayda sadece tadım yaptıracak ek gıdaya 6.ayda geçicez kilosu kaç ki ?
duruistwo meraklibiri Tüm mamaları denediyseniz , biberon ile de alakalı değilse .. Doktorunuza pekmez ya da vanilya şurubu eklemeyi danışın. Ek gıda ihtiyacını karşılamaz , zaten çok erken Süt yoksa mamaya ihtiyacı var.
asyaaslann meraklibiri şuan biberonu tutmuyor bende dışarı çıkmam gereken zamanlarda yanına bıraktığım kişiye verdiriyorum
memase bizde anne sütü tamamen bitti sadece mama yiyor ama doymadığını hissediyorum atak haftasıyla birleşti iştahsızlık oldu bide doktorla konuştum eğer anne sütü alamıyorsa tadım olarak başlayabiliriz dedi şuan 4 ay 21 günlük 4 ay 12 günlükken başladık
alpaslanmom_ meraklibiri bence doktorunuza danışarak pekmez ekleyebilirsin mamasına tadım yapsa bile bebeğiniz bir kaşık tadımla kilo almaz
memase meraklibiri kabak havuç yoğurt armut elma hepsini ayrı ayrı püre olarak verdim ama günde 1 kere öğlen vakti tadım amaçlı yani doktor söylemişti mesela 60 cc suya 2 kaşık mama koyuyoruz ya susak bi tat olurmuş ondan da yemek istemezmiş bazen böyle bi yarım kaşık daha ekleyebilirsin demişti bir dene istersen
alpaslanmom_ meraklibiri yok canım benimki içiyor çünkü biz 4 ay 9 günlüğüz kilosu fazla biz azaltmaya gidiyoruz tam tersine
UykuPerisi_ meraklibiri aha yeni doktor kapısından çıktım. Önermiyoruz mideleri kaldırabilecek seviyede değil dedi en erken 5.5 aylıkken belki tadım olarak başlatabilirsin o da kilosuna falan bakılarak dedi. Ek gıda beslenecek kadar değil tadım olarak car onunla doymayacak dedi anne sütü asıl yemeğimiz sadece tat alıştırması olacak dedi. Çok kesin konuştu bacım. Hacettepe de prof getirdim :) belli atak dönemleri var geçecek dedi sabırlı ol dedi tamam dedim :(
meraklibiri UykuPerisi_ benim doktorum da onermedigini soyledi ama bebek beslenemiyor bu ne kadar dogru bilmiyorum