Novamom_
Tuvalet eğitimine kesinlikle bölük pörçük başlamayın kendisinin ve sizin tam emin olduğunuz zaman başlayın ilk önce lazımlık veya oturagini sevdirmeye baslayın anlatın oturtun sevmezse zorlamayın ileri zaman tekrar edersiniz.
Bol bol sticer alın önemli olan oturma süresi oturma süresi uzun olmalı çünkü çok fazla oturarak zaman gecirirse fark etmeden çişini yapacaktır ve günü hissettiginde başardığı için mutlu olacaktır çok abartmadan başarılı olduğunu dile getirin sarılın öpün övün tuvalette oturup zaman geçirmesi için sticerleri bacaklarına yapıştırın tekrar cikartın oynasın.
Sabah kalktiginizda bezden vazgecmiyorsa bezimiz artık bitti ve şuan alamayiz ama problem değil tuvaletinde daha iyi bir seçenek olduğunu vurgulayın.
Çisini yaptıktan sonra alkış ve çiş ile vedalaşma çişe byby tekrar gelecegiz diye sohbet havası katın.
Bezi cikardiginiz bir daha kesinlikle takmayacaksiniz bezleri ortadan kaldırın dışarı ciksaniz dahi bez yok gece uyurken bez yok artık bezsiz bir gün alistaracaginiz gün ve bir gün evde olmanız sizin ve çocuğunuzun adaptasyonu için daha iyi olacaktır.
Gece uyurken asla bez yok uyandirmakta yok gece bir kaç kez altına çişini yapabilir ama bunu hissetmesi önemli hissettiği zaman rahatsiz olacak ve bir kaç kezden sonra tekrarlamayacaktir eğer kaldırırsanız çocuğunuz annem beni uyandırıyor benim uyanmama gerek yok diye bilinç altında tutarak çisini altına yapma veya kaçırma uzun yaşlara kadar ilerleyebilir oyuzden kaldırmak asla yok kendisi kalkacaktır.
Ev içinde 15 dakikada bir çiş kaka sormalisiniz tuvaleti gelmemiş olsada 15 dakikada bir tuvalete oturtmalisiniz tucalet eğitimine başlamadan önce kabızlık durumu olmamalı sağlıklı kaka yapabilmeli yoksa korkabilir.
Ve çocugunuzun lazimligi asla tuvalet dışında başka biryerde başka bir odada olmalı doğru değil sadece tuvalette olmali
Kolaylıklar diliyorum.