bitterikolata uyumayan çocuk yoktur aslında uyumayı bilmeyen öğrenemeyen çocuk vardır. yazımdan dolayı bilmişlik taslıyorum sanmayın sakın, bana da söylenenleri söylüyorum. maalesef kıyamıyoruz, sabredemiyoruz, bilemiyoruz, çaresiz kalıyoruz… İlk şubat ayında yazmışssınız 8 aylık diye, nerdeyse bir sene geçti. Uykuları nasıl şu ana kadar bilemiyorum ama aynı süreçten geçtiğim için nacizane fikrimi paylaşmak isterim. Verdikleri bu damlayı araştırmıştım ben de kullanmadan önce, yorumları okudum. İşe yaradığını söyleyen de var yaramadığını söyleyen de. damlanın ismi bay bay night olarak değişmiş bu arada. Eczacımdan nedenini öğrendim, içerisidenki hammaddeyi değil de formulasyonu değişmiş. Yani artık günde 3 kez değil, akşamları uykuya gitmeden 40 dak önce ve 1 kez verilmesi yeterli. Ki ben de öyle yaptım ve her akşam aynı saatte verdim ve hep aynı saatte yatırdım kızımı. uykudan önce onu uyarıcı bir oyun ya da ses yapmamaya dikkat ettim, uyku rutinleri yaptım. Banyo, iyi geceler dilemek, perde kapamak, ay dedeye çiçikelere ağaçlara camdan iyi geceler dilemek, kitap okumak gibi. ilk bir kaç zaman direkt uykuya gitmedi tabi çünkü uyku ilacı değil bu, uyku getirip beyni uyuşturan bir şey değil. uyku desteği sağlayan bir damla. zamanla her şey yoluna girdi. Gece uykuları düzelince gündüz uykuları da düzene girdi. Gece iyi uyuyan çocuk/bebek gündüz de güzel uyuyor. Birbirini tetikleyen bir süreç yani. Umarım faydasını görürsünüz. Umarım her şey yoluna girer. Sevgiler