Ayseediz benimkiler de 19 aylık ve vurmak ısırmak falan hoş değil çocuk sizden neyi görürse onu yapıyor sinir stres şiddet görüyor onu size çeviriyor öncelikle sakin olun evet ilaç almanın faydasi olur bana etkisi oldu onemsememeyi öğrendim ağlıyor bağırıyor kendini yerlere mı atıyorlar bunlar bizde 15-16 aylıkken başlamıştı ben hemen göz hizasına inip sakin olman lazım su an anlayamıyorum ne istiyorsun falan diyordum yemek yapmamı istemediklerinde yapıyorlar genelde dahil olamadıkları için 2 taneler çünkü o an hakim olamıyorum tehlikeye girebilirler tezgahta bende şu an yemek yapmalıyım sende burda yanımda veya içerde oynayabilirsin ama ağlamak bir şeyi değiştirmeyecek deyip kararlica görmezden gelerek işime bakıyordum ve bu şekilde geçmeye anlamaya başladılar şimdi her problemde bu şekilde ilerliyorum yolda yürüyoruz kızım bir şey gördü elimi bıraktı diyelim elimi tutana kadar yurumuyorum bugün mesela yürüyoruz kucak istedi alamam ikizi de ister o zaman üzgünüm su an alamam eve çok az kaldı biraz daha yurumelisin diyorum ve sakinleşip tekrar ayağa kendi kalkıp elimi tutana kadar bekliyorum bir iş yapacağım engel olmaya çalışıyor ağlıyor mu aynı yöntemle sakinleşmesini bekliyorum sonra konuşuyorum bir şey isteyip ağlama Cook nadir oluyor onda da üzgünüm bu su yuzden olmaz deyip açıklayıp bekliyorum sakinlesmelerini sonra dikkatlerini başka yöne çekiyorum yani keskin sınırlarım var çünkü olmak zorunda ikisiyle birden tek başıma baş etmemin her şeye ikna etmemin her dediklerini de yapmamın imkanı yok ama bu sınırları kızarak döverek koyamam bir anda da cizilmiyor sınırlar sakince konuşarak anlatarak tamam demelerini bekleyerek hallediyorum