Doga_sever size katılıyorum. Ben hamilelik döneminde çok okudum video izledim, katı kurallarım vardi, uyku egitimi vs, oda ayırma aman aman bir haller sanki personel yönetiyorum. Bebegim dogdu, o kurallar devam etti kendimi de onu da üzüp yordgum oldu 6. Aya kadar boyle devam etti. Gündüzleri uyumayi seven bir bebek degil kendimi catlattim yatağında uyuyacak, yatak değişikliği olmayacak, desteksiz uyuyacak. Neler neler.? Ne saçma su an 9 aylik. Biraz da rahat olmak lazımmış, bebegi ve kendimi yormaya bu kadar değer mi ? 9 ay nasil gecti bir baktım 1 yaş geldi bile. 6. Ayda oda ayırmayı düşünüyordum simdi gülüyorum. Hala memede uyuyor çoğu zaman, yeni yeni başladım gece uykusuna yanına uzanıp uyutuyorum hafif besik sallıyorum. 9 aydır bir kez sallamisligim yok. Vs vs. Gece uyku saatim sabah kalkış saatim bellidir bunlar çok önemli tamamen kuralsız ve full destek ile uyutmak dogru degil kesinlikle. Ama bazı öğretileri de her ay uygulayamiyorsunuz. 5. Aya kadar doğru düzgün atak huysuzluk, uykusuzluk çekmedik
- Ay sonrasi 7. Aya kadar ciddi zorlandım ve o dönem pes dedim. Bebegin bana ihtiyacı var kolumda uyumak istiyor dis cikiyor.. öyle işte
Tabi boyle daha esnek olmamda bebeğimin uysal ve uyuyan bir bebek olması da etkili, benim doğduğundan beri ayni saatte yatirip kaldirmam, gece alt degisimi hic yapmamam 4. 5. Aya kadar kundak kullanmam da ise yaradi.
Gece diş donemi dışında 2 ya da 3 kez uyanır emer geri uyur daha uyanıp onu geri uyutmaya calismisligim yok sadece bu ay disten ve ayaktan kaynaklı 1 2 kez yaşadım dogdugundan beri düşünün. Ama eşimle ilişkim cok önemlidir eğer doğduğundan beri sürekli ağlayan kolik bir bebek olsaydi, sonraki aylarda huysuzluk devam etseydi belki de 6. Ay ayirirdim.