Biz de 1 aydır aynı şeyleri yaşıyoruz. Sizi çok iyi anlıyorum. Oğlum şuan 3,5 aylık. Ana kucağında çok fazla vakit geçirdiği ve sürekli sırt üstü yattığı için kafası çok fazla düzleşti. Kask tedavisi yapan merkezler var ve düzleşme derecesini ücretsiz bir şekilde analiz ediyorlar. Bizim şiddetli düzleşme çıktı analiz sonucumuz ve kask kullanmamız gerektiği söylendi. Ama aynı şeyleri tecrübe eden anneler oturmaya ve başını tamamen tutmaya başladığında düzeleceğini söylüyorlar. Bebeğimi şuanda hep yan yatırmaya çalışıyorum. Sırt üstü dönmeye çalışıyor fakat arkasına bir çarşafı rulo yaparak destekliyorum o zaman dönemiyor. Sanki biraz düzeldiğini gözlemledim. Endişelenmeyin doktorlar beyin gelişimini kesinlikle etkilemediğini söylüyorlar. Kolunuzun üzerine yüz üstü yatırın başını kaldırmaya çalışacaktır o da Tummy time yerine geçiyor. Kafasını tutabiliyorsa fırsat buldukça uyku harici zamanlarda kucakta zaman geçirmeye çalışın. Kendisi destekli oturmaya başlayana kadar biraz yorulacaksınız ama en azından daha fazla düzleşmenin önüne geçersiniz. 1 yaşına kadar kafatası şekillenmeye devam ediyor. Üzülmeyin, düzelecektir. Allah daha büyük sağlık sorunlarıyla sınamasın evlatlarımızı.