mmomyyy Kızlar ev sahibimiz 5 bin olan kiramızı yüzde 100 zam yaparak 10 bine çıkardı bizim bu evde 4.yılımız ve ilk 1500 ile başladık. Geçen sene yüzde 150 bu sene yüzde 100 zam yaptı sürekli fazla yapıyor. Ve biz bu ev sahibine artık o meblalar ödemek istemiyoruz. 10 bin iyi falan dicek siniz ama biz eski kiracıyız evimiz 2+1 ve bina 40 50 yıllık bina Diyarbakır da. Rutubetli 2.kat ve asansör yok. Bizim burda deprem konutu yaptılar 3+1 toki sıfır arasak 9 bine de buluruz kira. Ancak şöyle bir durum var yeni yapılan toki deprem konutları şehir merkezine biraz uzak. Ancak 1 ay içinde araba alacağız. Henüz oturmamış ama market pazar vs var okul da. Sadece şehir merkezine 20 25 dakika mesafede belediye otobüsleri de var bu arada. Şimdi siz olsanız evi taşımadan devam mı edersiniz yoksa dediğim tokiler gider misiniz?. Bu arada ev sahibine şunu demeyi düşünüyoruz. Yasal zamdan 1 lira fazla veremeyiz kabul etmiyorsa nakliye paramızı versin çıkalım
ecekrk mmomyyy ben olsan taşınırım zaten öyle ha diyince tasinikmiyor ev buldunuz toparlandınız taşındınız 1 ay sürer hem araba almış olursunuz o arada hem kısa gibi yeni evde oturursunuz hem de deprem riski olmaz
LezizeNine mmomyyy Yasal zamdan 1 lira fazla veremeyiz kabul etmiyorsa nakliye paramızı versin çıkalım Bu daha mantıklı duruyor artı tokiye geçmek inan daha iyi olur en azından yeni temiz eve 9 bin vermek çok daha iyi. Ev sahipleri çok vicdansız sadece kirayla geçinenlere lafım yok ama sırf kiralar artıyor diye başka gelir kaynağı olan ev sahiplerini vicdansız buluyorum
GezginPaNDa mmomyyy artık eski kiracı olayını kaldırdılar. ev sahibi de 3 yılda kira iyileştirme davası 5 yılda kira güncelleme davası açabilir yani bütün kiracıları her 5 yılda bir, kirayi yeniden piyasaya göre güncellemeli.
Irmakk1 mmomyyy büyük şehirde olsaydınız kabul edin derdim ama diyarbakir için bu kira fazla değil mi? Üstelik bina da eskiymiş. Bence siz tasinana kadar tufe oranına göre artırım yapıp o şekilde gönderin
mmomyyy ecekrk evet bende böyle mantıklı buluyorum. Eşimde ikna olsa 1 dk durmam. Şuan hamileyim 2 haftaya doğum var. Doğumdan 1 ay içinde taşınabiliriz diye düşünüyorum
mmomyyy LezizeNine kadının maaşı var eşinden. Benimki dışında 2 evi daha var. Bende öyle düşünüyorum temiz olur hem. Çocuklarımı bu rutubetli evde de yaşatmak istemiyorum daha fazla
LezizeNine mmomyyy çocukları hasta etmemek adına kesinlikle temiz eve geç canım yavrularına yazık sıfır eve girmek kat be kat o evde olmandan iyidir Allah yolunu açık etsin inşallah hemen geçersin tokiye uzak da olsa rahat bi yerde olursun
ecekrk mmomyyy ay işinde zor hamilesin birde doğuma azıcık kalmış bende taşınma arifesindeyim şuan herşey o kadar gözümde büyüyor ki anlatamam
mmomyyy LezizeNine LezizeNine çok sağol canım. Dimi bende böyle düşünüyorum sonra pişman olurum diye Bi endişem oldu ama olsun çocuklarım temiz hava alacak.
mamylatte Allah yardım etsin valla kiracılara biz de 4500 le girdik 7.500 ardından da 12.500 oldu arttıkça artıyor ve evler hepmbu fiyat çıksak desek gideceğimiz ev de böyle olacak Eğer daha iyi ev barsa geç bence de en azından verdiğim paraya değsin
mmomyyy mamylatte işte canım böyle diyoruz çıkamıyoruz diye onlar da iyice kuduruyor. Daha iyisi var valla aynı para ama temiz sağlam sıfır ev. Sadece biraz taşınma da ekstra masrafı olacak
mamylatte mmomyyy varsa beklemeyin hiç ben yaşadığım yerde bulamıyorum hatta uygun bile diyorlar benim eve şuan
LezizeNine mmomyyy bu evde olduğundan daha fazla pişman olmazsın kuzum ev temiz olacak senin de için rahat edecek kuzucuklar da temiz odalarında uyuyacak rutubet berbat bişey kendimiz bile dayanamıyoruz kokusuna havasına çocukların ciğerlerine yazık
mmomyyy GezginPaNDa zaten hiç insaflı davranmadı ki hep piyasaya göre yaptı geçen yıl yüzde 150 bu yıl yüzde 100 daha ne olacak ki Ya aslında boyun eğmek istemiyorum biliyor musunuz sinir oldum artık
mmomyyy LezizeNine değil mi bu evde odasını ayıramıyorum bile ama oraya gidersem içim rahat ayırırım. Çok teşekkür ederim canım yorumun için 🌸 inşallah toki evime geldim diye post açarım burda da
mmomyyy Irmakk1 Diyarbakır büyükşehir aslında. Ama yine de 50 yıllık binaya çok fazla ve rutubetli en önemlisi. Bizde çıkmak istiyoruz aynı paraya tamam uzak ama temiz sıfır daireye gitmek varken dimi
yavruaslanlar mmomyyy 8 yıllık kiracı var aynı bahcedeyiz cıkmasını bekliyorum kendim geçmek için 10 bini cok buluyordu koskoca evi ve keyfini bekliyorum kıştan beri cuma günü kesin tarih vericeklermıs ev bulamamıs yalanının daniskası artık polis zoruyla dusunuyoruz yetti artık kendi evimizi sunduk asırı tutucular ölüyorlar az para cıkcak diye ev berbat kuvet kırık aspiratör kırmıslar ellemeyin lütfen cıkın yaptırıcaz dedik anlayıs bir yere kadar.. bence tokiye gidin idare edin.
mmomyyy yavruaslanlar valla biz öyle de değiliz bu binada en sorunsuz kendi halinde biziz. 3vine 2 tane çivi çaktım başka da birşey yapmadım bi kornişi kırıktı yaktım. Klozetin taharet musluğu bozuktu değiştik. Bazı demirbŞları bile söylemeden kendimiz yaptık. Daha girerken yaptığı boyabile tertemiz duruyor. Kirayı gününde veriyoruz vs vs. Kadın arada evime de uğrar kahve içeriz kendi de görüyor zaten. O bizim çıkmamızı istemiyor ama yardımcı da olmuyor. Bizde aynı paraya daha yeni temiz ev varken niye bu rutubetli eve verelim dedik
Mrskoc mmomyyy ben de diyarbakırda yaşıyorum ev sahipleri cidden suyunu çıkardı .önceden bu kadar değildi depremden sonra arttı kiralar . Biz ilk senemizde 14 ödüyorduk 2. Sene 27 ye çıkardı mecbur çıktık orta yola da gelmedi .siz de anlaşamazsanız çıkın hızlı gelişiyor toki çevresi bikaç ay içinde toparlanır
mmomyyy Mrskoc yuh be vicdansız valla. Evet baktım da baya da bi güzel olmuş uzak ama güzel en geç ekime kadar taşınırız. İnşallah o zamana kadar daha da artmaz