happybaby61 ben tam 15 aylıktı bebeğimi gece emzirmesini bıraktığımda. Artık öyle bir hal almıştı ki saat başı kalkıyordu ne emzik ne su hiç bir şeyi kabul etmiyordu, akşam yemeğini yiyor üstüne birde gece kalkmasın diye yatmadan önce yine hafif birşeyler yedirip yatırıyordum ama tamamen alışkanlık olduğu için yine kalkıyordu yani açlıkla yoklukla alakası yoktu. Doğduğundan beri öyleydi artık uykusuzluktan resmen kafayı yemek üzereydim. Bir gün gece uykusuna geçti ve 1,5 saat sonra yine kalktı dedim ki bu işi bugün bitirecem. İlk gün çok ağladı 2 saat ağladı sonra kendi kendine uyudu. Ama ben hep yanındaydım hiç kızmadım çok konuşmadım bile sarıldım okşadım öptüm. Öyle 2 saat uyudu sonra tekrar uyandı ve tekrar 2 saat ağladı yine aynısı yaptım sakin kaldım öptüm sarıldım ve tekrar uyudu ve sabah kalktı o gece sadece 2 kez kalktı. Ertesi gün akşam ben şok oldum gece yattı ve sabah kalktı gece hiç uyanmadı resmen 15 ay sonra gece deliksiz bir uyku uyumuştum. Ertesi gecede aynı şekilde hiç kalkmadı ve gece deliksiz uyudu. 4. Günün gecesi tekrar kalkmaya başladı biraz ağladı ama ilk günkü gibi asla direnmedi ve geri uyudu. Bu yaklaşık 1 ay kadar sürdü bazı geceler bir kez kalktı biraz ağlayıp uyudu bazı geceler ısrarcı oldu ama tekrar uyudu bazende hiç kalkmadığı oldu ama asla meme vermedim. Bazen kendi su istedi onu verdim içip geri uyuyordu. Şimdi 19 aylık bıraktığım ilk ayı saymazsam 3 aydır bende bebeğimde uyuyoruz çok şükür. Diş dönemlerinde meme diye kalktığı geceler oluyor ama çok ısrarcı olmuyor meme uyudu diyorum geri yatıyor ağlamadan yani bu şekilde atlattık çok şükür ben çok korkuyordum nasıl yapacam diye ama bir şekilde başardım ve korkuttuğum kadar da sancılı olmadı, istikrar sabır ve sevgiyle halledilecek bir durum. Uzunca yazdım aklınıza bir şey takılmasın diye, ben çok sıkıntı yaşadım çünkü gece uyanmalarından o yüzden çözümün çokta zor olmadığını anlatmak istedim ☺️