civicivmommy 4 günlük prematüre bebeğim var ağzı çok küçük mememi tutamıyor emzik bile sığmıyor ağzına sütümü sağıp biberonla veriyorum sarılık olmasın diye fazla fazla veriyorum kusana kadar acaba sonrasında memeye alıştırabilir miyim?
bucocukac_ civicivmommy eds diye bi uygulama var onu yapın mide hortumunu memenizin ucuna bağlayın hortumun ucundan azar azar süt verin süt geldikçe emer
gokcelifim civicivmommy prematüre bebeğim var 16 günlüktü taburcu olduğunda hastaneden çıkınca ilk şırıngayla verdik emme refleksi çok güçlü değildi meme ucumda yoktu tutamıyordu ebe önerisiyle silikon uçla verdik onu tutabildi 2 aylık olmak üzereyiz hala silikon uca devam ediyoruz yavaş yavaş bırakmaya çalışıyoruz biraz daha alıştı normal memeyi tutmaya bu arada biberonda kullanıyoruz ama herhangi bi sıkıntı yaşamadık o konuda hatta biberonu pek sevmiyor doğru biberon seçimi sıkıntı yapmaz demişti ebe
seyma2442 civicivmommy 29 haftalık doğduk hep emzirdim o dönem de sonra kaşık biberonla takviye yaptım önce çekemedi uyudu zamanla alıştı zorlayın ama takviye de yapın
a_ne00444 civicivmommy 4 prematüre annesiyim 1 çekip az dinlenme normal ayak topuğuna dokunarak uyandırın bol bhol emzsrin kendisi uyanmaz siz sürekli uyandırın en küçüğüm şuan 1ay 20 günlük hala kendi uyanmıyor emme refleksi olmasa vermezlerdi küvezde degilmi bebeğiniz kaç haftalık doğdu
civicivmommy Memeyi çekme gücü yok sadece tutuyor tek danla çektikten sonra uyuyor yaklaşık yarım saat bekliyorum sonrasında huysuzlanıyor mecbur biberon veriyorum
eyberenimo 2 prematüre annesi olarak seni çok iyi anlıyorum özellikle ilk çocuğumda oğlum çok küçük doğdu 33 haftalık dünyaya geldi ama gelişimi de geridendi ağzı küçücük meme ucum kocaman ağzına sığmıyordu şırıngayla meme ucumu çekip inceltip acılar içinde ağzına koyup zorla emzirmeye çalışıyordum bir süre sonra şırınga ile verdim biberonla verdim ilaç kutularının içinde çıkan damlalıklar olur ya onlarla Damla Damla ağzına döktüm çıkan sütü meme ile bağı kopmasın diye beraber banyoya yapıp tentene temasla banyoda emzirmeye çalıştım çok zor oldu ama başardım sen pes etmezsen oda kabullenir ama biberon tavsiye etmiyorum kaşıkla ver yinede biberon verme asıl konu biberona alışırsa seni o zaman kabul etmeyebilir
civicivmommy a_ne00444 küveze almadılar 35 haftalık gelişimle doğdu ama çekme refleksi hiç yok biberondanda çekemiyor yandan şırıngayla basıyorum ebe avent biberonun meme reddi yapmayacağını söyledi
Basak0503 a_ne00444 maşallah 4 bebek prematüre doğdu ve büyüttün, büyütüyorsun rabbim yardımcın olsun, merak ettiğim bişey var 4 bebek neden prematüre olarak doğdu, be haftaları kaçtı doğduğunda
teacherikizannesi civicivmommy emmesede her öğünde emdirin sonra biberonla verin. Ve emzik kullanın bi müddet sonra emiyorlar. Bnm ikizlerim de 36+3 de doğmuştu
civicivmommy teacherikizannesi emziği de kabullenmedi maalesef kabullendi sanıyorduk açlıktan tutuyormuş ağzında
civicivmommy Sarılık değeri 12 geldi memeye tutmakta ısrar edince iyice sarılaştı memede tuttuğum yarım saat boyunca ağlayıp yorulduğu için biberonla verdiğim sütü veya mamayı da tam doymadan bırakmak zorunda kalmış yavrum şimdi ne yapacağım bilmiyorum ebe ve doktor bu bir ay boyunca ne yaparsan yap memeden ememez sadece alışkanlık kazanır dediler şimdilik ten tene temas ve sadece meme tutma alıştırmasıyla devam edeceğim sanırım çocuğumu yoğun bakıma almalarındansa biberona alışmasını tercih edeceğim..
civicivmommy Prenss-annesi damağı var bebeğin tutabiliyor çekme kuvveti yok küvez için yeterli sebep değil sanırım
Prenss-annesi Benim bebeğimde 32 haftalık 27 hafta ile uyumlu doğdu 66 gün küvezde kaldı orda hep biberon ile beslendi son haftası meme denemesi yapıldı 2 yudum çekip yoruluyordu hemşire doymaz dedi takviye yapman gerekir 2 hafta biberon takviyesi yaptım silikon uç ile birlikte emzirdim biberon alıştığı için 1 ay sonra silikon ucuda bıraktık şimdi 10 aylık olduk meme emiyor
Basak0503 Prenss-annesi hikayen benimkiyle aynı sayılır bizde 64 gün sonra taburcu olmuştuk, çok zor prematüre bebek bakımı ama şükür büyüyorlar
civicivmommy Prenss-annesi silikon uç evet ebenin önerisiyle aldım inşallah deneyip alıştırmaya çalışacağım benim için dua edin 🫶
civicivmommy Eylulzeynep8 denedim hiçbir şekilde meme tutmuyor eds aldım onun haricinde silikon meme ucu takıyorum öyle biraz çekiyor
Eylulzeynep8 civicivmommy inşallah başarısınız ben öyle bulmuştum çözümü ama bu seferde biberonu birakti asla tutmuyor