Antalya0703 Tekbenimsucumguzelolmakdemi korkmak değilde bazen bi durup dinler dikkatini çeker yeni yeni fark edip keşfediyolar sonuçta siz telefondan veya tv den sesi yüksek açıp kuranı kerim dinletin kulağı alışsın ben tvden açtığımda oğlumunda dikkatini çekiyor oğlum amin de derim ellerini yüzüne sürer gösterdiğim şekilde amin der sonraları zaten farklı gelmiyor onlara duydukça ezan da öyle dikkatini çekmiştir diye düşünüyorum endişe etmeyin bi deneyin bence
eymenku Tekbenimsucumguzelolmakdemi benim oğlum babası yüksek sesle telefonla konuşsa ondan bile korkuyor normal bı süreç o
pimpiriklianne43 Tekbenimsucumguzelolmakdemi ezan okunurken hep köpekler havlarya onlara şahit olmuştur belki ve korkmuştur oyuzden hav hav diyordur ve içeri kaciyordur
pimpiriklianne43 Tekbenimsucumguzelolmakdemi birde ezan vakti olmadan telefonunuzdan açık düşük bir sesle napicak çocuk bu herseyden korkar benim kızım kimseyi yanında öksurtmezdi bile çığlık kıyamet aglardı
alexab Tekbenimsucumguzelolmakdemi evet çok normal bu yaşlarda böyle şeyler oluyor. Ezan Türkçe değil başka bir dilden biri başka şekilde birşey okuyor normal korkması. Hav demesinin nedeni köpekler havlıyor ezan okununca onu söylüyordur. Yani başka ne olacak zaten
aslymom Tekbenimsucumguzelolmakdemi bende küçükken ezan okununca korkardım çünkü farklı bir dil yüksek ses bana hüzünlü gelirdi genelde duygusal çocuklar böyle şeylere tepki verir hüzünlü şarkıda bile ağlar
happypoy Tekbenimsucumguzelolmakdemi yükses ses ve nereden geldiğini bilmediği için korkması normal benim yeğenimde korkuyor Allah Allah falan diye diye annesi alıştırdı
ebru3457 @Tekbenimsucumguzelolmakdemi bizimde sokağımızda cami var ilk başlarda benim kızımda birden ürküyordu endişeleniyordu ama sonradan alıştı şuan tepki vermiyor uzak bi yerden yakın bi yere felan mı taşındınız acaba camiye yakın mu oturuyorsunuz birden sesi duyunca ürküyordur belki
Esoz1110 Tekbenimsucumguzelolmakdemi Zamanla bırakır bu huyunu siz her ezan okunduğunda gülümseyip aaa ezan okunuyor şimdi namaz kılacağız ya da dua edeceğiz derseniz sizi izler önce bakar bir olumsuzluk yok zamanla o söyler anne bak ezan okunuyor diye🙂
Tekbenimsucumguzelolmakdemi Esoz1110 evet bende o şekilde tepki veriyorum. Normal birşey oldupunu ifade etmeye çalışıyorum ama yinede çocuklar yüksek sese duyarlıdır. Çok yüksek ihtimalle bu korkusu ondan kaynaklanıyor zaten. Teşekkür ederim
hndathn Tekbenimsucumguzelolmakdemi kızımda yasadım.eger camıye yakınsanız sesın yüksek volümde oluşu nerden kımden geldiğını bırde dılının bızım konuştuğumuz dılden farklı oluşu onları kaygılandırıyor sanırım. Kızımda çok ağlardı ezan sesı duyduğunda hatta anneme çok yakın ev sankı hoca ıcerde okuyor ezanı 4 yasında ilk kez bu sene annemde 2 güncük kalabıldım. Kı hala kızıma hatırlatırım o ezana hazırlık evresindeki mikrofon sesını duyduğum da. bak kızım bıraz sonra ezan okuyacak amca amın dıcez bizde korkma tamam mı ben yanındayım diyorum. Çünkü baya baya iç içeler 20 adım annemin evle cami. Dısarda da camı yanından geçerken ürküyor mesela o zamanda yıne hatırlatıyorum. Eskısı gıbı korkmuyor artık ellerını acıp amın allahım diyor☺
Tekbenimsucumguzelolmakdemi hndathn oyy kuzumm vallahi bende küçükken çok korkuyordum ve şuan kızını çok iyi anlayabiliyorum. Baya yüksek bir ses ve dediğin gibi farklı bir dil onu dahada endişelendirir. Çocukların yükses sese duyarlı olması çok olağan normal birşey. Büyük ihtimalle benim çocuğumda ondan ötürü korkuyor. Başka birşey olmasında zamanla alıştıracağım inşallah.
morkelebekk54 Tekbenimsucumguzelolmakdemi yani sonucta hoparlordan veriliyo ezan yukseks sesli oldugu icin korkmasi normal degil mi? Ses yuksekliginden korkuyo kucucuk bi cocuk sonucta.
Xname Tekbenimsucumguzelolmakdemi yüksek bir ses ve evden gelmiyor çocuğun algılaması zor korkması doğal her çocuk bir şeyden korkar Benimkide okununca hemen işaret eder baba gösterir ben de ezan kızım Allah namaza Amine çağrıyor derim dışarı öıkınca camileri gösterin ezanın burdan okunduğunu anlatın bir yaşa kadar seslere tepki devam diyor ne yazık ki benim çocuğum da zilden korkup kaçıyordu evin zili çaldığı an kaçıyordu çok zor aştık hala hafif tepki verir yine bir tedirgin oluyor
nnoktaa Tekbenimsucumguzelolmakdemi telefondan normal sesle açtığınızda da korkuyor mu? Yüksek ses mi yoksa sizin bahsettiğiniz gibi bir şey mi bunu anlayabilirsiniz belki.
Tekbenimsucumguzelolmakdemi nnoktaa hiç o şekilde denemedim deneyip ona göre ayırt edebilirim teşekkür ederim
starwomen Tekbenimsucumguzelolmakdemi Kızımda 2 yaşına kadar kvdemlerin evine gittiğinde ezan sesini duyunca korkuyordu. Hemen yanıma geliyordu cami ile evleri karşı karşıya ve ses çok geliyordu haliyle korkuyordu ama bu sene böyle bir şey yaşamadık. Ezan okunuyor dedim artık korkmuyorum dedi. Eviniz yakınmış ondan kaynaklıdır. Normal yani.
aybars_mom Düşündüğün anlamda bir şey değildir bence. Benim oğlumda 2 yaşında. Ezanı duyunca bi duraksıyor , farklı geliyordur dışardan ses ne alaka diyorlardır. Ezan olduğunu idrak edemiyordur henüz
masym34 Tekbenimsucumguzelolmakdemi kızımda sesi duyunca ürküp bize bakıyordu bizde alkışla güle oyna allahu ekber dedik şimdi o aynısını yapıyor güzelleştirin mutlu bir şekilde aklınıza da kötü şeyler getirmeyin zaten normale döner alışt zamanla
Fulyy Tekbenimsucumguzelolmakdemi Çok normal benim oğlum da aşırı korkuyordu yüksek sesten dolayı sanırım şimdi alıştı Aziz Allah diyor hatta seviniyor okunurken ben de endişelenmiştim zamanla geçti canım