mekmksns Normal değil ya çocuğa biri ezandan korkucağı bişey söylemiş ya da çocuğu rahatsız eden bir his olabilir devamlı gece o uyurken okuyun ezan saatlerinden önce okuyun özellikle nas, felak, ayet’el kürsi. Aklıma bunlar geliyor şimdilik.
Tekbenimsucumguzelolmakdemi mekmksns yok benim eşim cezaevinde ve ben hep annemlerde kalıyorum bu süre zarfındada ezan hakkında korkacağı birşey diyecek kimse yok evde. Çok şükür elhamdülillah ailem muhafazakar insanlar. Bu konudada ezan hakkında korkutucu birşeyler diyeceklerini sanmıyorum. Ama dediğiniz gibi rahatsız eden bir his olabilir.
Tatlican mekmksns Normal değil ya çocuğa biri ezandan korkucağı bişey söylemiş y Yok ya ben hatırlıyorum sabah ezanından korkardım Şimdi kızımda korkuyor Yani dışardan güçlü bir ses geliyor hassas çocuk olunca böyle şeyler oluyor
Tekbenimsucumguzelolmakdemi Bade38 evet ama oğlum artık 2 yaşında ve alıştığını düşünüyordum. Babam o şekilde söyleyince soru işaretleri oluştu kafamda.. bende çok ürkek bir insanım bu tür konulara hassasiyetim var. Sizlere danışayım dedim.
Bade38 Tekbenimsucumguzelolmakdemi Senin için kardeşime sordum aynı yastalarmis yeğenimde ara ara korkuyormuş sesten canım ezandan yani hatta hala fön Makinesi olsun matkap vs korkuyormuş
ElisaMom_ Tekbenimsucumguzelolmakdemi benim kızımda korkardı ama sonrasında alıştı büyüdükçe anlıyorlar sizz güzelce anlatin zamanla o korkusu geçer yüksek sesle olduğu için korkup endişelenmeleri normal bı sure sonra alışıyorlar
Tekbenimsucumguzelolmakdemi ElisaMom_ ezan okununca yüz ifadesi değişiyor böyle şaşırıyor yanıma gelip anne allah allah diyo ama içeri kaçıp büyük tepki verdiğini görmedim. Babam o şekilde söyleyince ister istemez aklıma takıldı. İnşallah kalıcı olmaz bu davranışı
Tekbenimsucumguzelolmakdemi binnur37 evet evimiz ile arasında 500 metre civarı vardır. Çok uzak değil
binnur37 Tekbenimsucumguzelolmakdemi Ses yüksek geliyorsa bir anda ondan korkabilir tedirgin olma bence .. Benim kızımda bi an duyduğunda bak falan yaparak tepkiler gösteriyordu biz ezan okunuyor kızım amin de kızım diye diye alıştı şimdi tepki vermiyor bazen duyduğunda amin diyo …
Meri-Mel Tekbenimsucumguzelolmakdemi Yok canım bir şey gördüğü için değil muhtemelen ses yüksek o yüzden biz yaşamadık kızım 2.5 yaş ama ezanı ben zor duyuyorum yakın değil sizin yakın imiş
_YanakReisinAnnesii Tekbenimsucumguzelolmakdemi sesten çekiniyor muhtemelen. Birkaç ay öncesine kadar edilen anonstan vs çekiniyordu oğlum mesela.
Dondurmalikahve Tekbenimsucumguzelolmakdemi Sesin nerden kimden geldiğini bilmediği için korkuyor normal bir sey
Tekbenimsucumguzelolmakdemi Dondurmalikahve 2 yaşında ve evimiz camiye çok yakın bu sesi günde 4 vakit duyuyor. Alışması lazım diye düşünüyordum.
KeremikoMoM_ Tekbenimsucumguzelolmakdemi garip geliyordur belki aniden yüksek ses çıkınca. Zamanla alışır bence
Tekbenimsucumguzelolmakdemi Bade38 çok teşekkür ederim Evet sesin yüksek olduğundan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Başka birşey olmasında zamanla alışır inşallah
ElisaMom_ Tekbenimsucumguzelolmakdemi çocuklar her yaşi keşif dönemi bunuda keşfediyor siz elinizden geldiğince sabırla anlatın
Tekbenimsucumguzelolmakdemi binnur37 bende hep böyle düşünüyordum hav hav diyordu bende ezan annecim allahuekber de diyordum. Oğlumda her okunduğunda şaşırıyor endişeleniyor ama anne allah allah diyor. Başka birşey olmasında zamanla alışır inşallah.
ecekrk Tekbenimsucumguzelolmakdemi benim kızımda öyle 7.5 aylık eskiden evde tüm camlar kapalıydı korkmuyordu şimdi yaz camlar açık olduğu işin daha yüksek sesli duyuyoruz ezan okununca başlıyor ağlamaya ama aynı şeyi zil çalıncadq yapıyor normal yani
Tekbenimsucumguzelolmakdemi ecekrk bu şekilde düşününce evet benim oğlumda hala yğksek sese duyarlı. En basitinden mikser sesi bile hala garip geliyor.
Tekbenimsucumguzelolmakdemi -metemom genel olarak bebekler yüksek sese duyarlı oluyor evet. Başka birşey olmasında zamanla alışır inşallah.
1tosbikinannesiyim Tekbenimsucumguzelolmakdemi ses yüksekse ondandır keşfetme süreci geçen uçak geçti yüksek sesle oğlumda döndü uzun izledi anlamadığı için normal sesi çözemiyor geçer zamanla
Tekbenimsucumguzelolmakdemi Meri-Mel evet bende böyle düşünüyordum taki babam ilginç bir şekilde bana anlatana kadar 😁 Başka birşey olmasında zamanla alışır inşallah
binnur37 Tekbenimsucumguzelolmakdemi ezan okununca köpekler havlar ya onu duyup tedirgin olup korkuyo olabilir başka birşey olduğunu sanmıyorum korkma zamanla geçer inşallah 🤲
Serranin_annesi Tekbenimsucumguzelolmakdemi ezan okunurken köpeklere rast gelmiş olabilir mi onlar havlayıp uluyorlar ya birde süpürge fön makinesi blender sesi de ani ve yüksek çıkıyor onlara tepkisi nasıl
ecekrk Tekbenimsucumguzelolmakdemi mesela hapşırınca korkuyor ben öncesinde hapşu hapşu diye birazcık bağırıyorum hapşırasım gelince o zaman korkmuyor ama direk hapşırsam korkar birde öyle deneyim mesela ezan saatini takip edin öncesinde ezan açın kısıktan yükseğe doğru sonra peşinden ezan okununca bakım bakalım tepki veriyor mu