Feyzosumunannesi Asilhan862 30 aylık arkadaşımın oğlu sadece baba ve dede diyor. Çok hareketli herseyi anlıyor ama sadece bu iki kelime var. Doktor normal demiş ve ekran var 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
zeydefe Asilhan862 benim önerim her akşam uyumadan önce kitap okuyun bol bol sohbet edin mesela yemek yaparken yarınızdaysa yemeğin içine koyduklarınızı bile anlatabilirsiniz oyun gruplarına tek seanslıkta olsa götürebilirsiniz çocuklarla bir araya getirmeye çalışabilirsiniz bu aylarda kelime sayınız bence az genelde 2li cümlelere geçiyorlar
Asilhan862 3kedili2bebekli ekran yok sadece baba dede mama diyo algısı açık emir komutayı güzel yapıyo anlıyo ama konuşamıyor
3kedili2bebekli Asilhan862 o zaman birazcık üstüne düşün sürekli yanınızda tutun sürekli sohbet edin hani ben işimi yapayım oynasın diyoruz ya bazen oyuncak veriyoruz o bile etkiliyor oyuncaklarıyla mutfakta da oynayabilir sizde işinizi anlatirsiniz bir de bak bul kitapları çok işe yariyor ben çok fayda gördüm onlardan
ahsenyy Feyzosumunannesi Bnce değil 2 . 5 yaşında çocuk nasıl iki kelime kullanıyor cümle kurmalı 16 aylık oğlum “ gitti mi baba mı baba işe gitti mi “ diye konuşuyor . Ekran 4 yaşa kadar verilmemeli …
Feyzosumunannesi ahsenyy Ah ah kesinlikle katılıyorum ama maalesef normal diyor arkadaş 😏 gel de anlat. Benim kızım 16 aylıkken sure ezberlemişti ve bunu bildiği için şuan ben ne dersem diyim seninki çok erken konuştuğu için böyle diyorsun oluyor.
haticess0 Feyzosumunannesi gerçekten bebeğiniz 16 aylıkken süre mi ezberledi şaşırdım benim bebişte geri de mi acaba 15 aylık 10-15 kelimesi var ama cümle yok
Feyzosumunannesi haticess0 Evet ezberledi çok kısa bir sure, kızım 15 aylıkken arı vız vız ve karpuz adam şarkısının nakaratını da söylüyordu. Çok erken konuştu fakat bu sizin bebeğinizin geride olduğu anlamına gelmez. Her bebek, her çocuk farklıdır.
Dilekkardag Asilhan862 daha küçük ya, benim kızım 3 yaşında işte yeni yeni söylediği kelimeleri anlıyoruz