LezizeNine Tazeannne98 ben de 2-3 tane siğili var bebeğimin büyümesini bekledim doktora gitmek için hala gidemedim tek başımayım gurbette yakın zamanda gidicem hem smear testi vermeye hem siğilleri yaktırmaya aşıyı da siğili olan yaptırabiliyor mu bilmiyorum onu da doktorla konuşacağım inşallah
Tazeannne98 Burcumus01 bende hpv geçirdim smer testi verdim biopsi verdi devlet doktor aşı ol 6 ay sonra kontrole gel dedı özelde daniştim o da parça alalım diyor siz parça alırdınız mı
Tazeannne98 e_zgitas evet doğru ben ilk doz oldum daha sonra 6 ay sonra kontrole gel dedı doktor 2. Ay 6.ay asılarıda olup mu gitmem gerekiyor
Tazeannne98 LezizeNine en kısa zamanda git canım ihmal etme sigili yakıyorlar sonrasında aşısını oluyorsun doktor seni daha iyi aydınlatır zaten
e_zgitas Tazeannne98 biyopsi çok sancılı bişey korkutmak istemem ama anestezi falan alıp yaptırmak lazım ben devlette yaptırdım anestezi falan yok çok canım yandı
Burcumus01 Tazeannne98 ben smer verdim sonra sürüntü alındı oda pozitif çıkınca kolposkopiye yolladılar beni . Kolposkopiye girdim parça alındı o aldıkları parçaların yerini yaktılar onun da sonucu çıktıktan sonra 6 ayda bir kontrol verdiler
Tazeannne98 Kızlar birde hvp aşısı kısırlığa yol açıyor diye okudum böyle bir şey mümkün mü ben çocuk düşünüyorum 1 sene deniyorum olmuyor zaten birde öyle okuyunca üzüldüm dogrumudur siz ası olduktan sonra hemen hamile kaldınız mı?
e_zgitas Tazeannne98 ben aşı sonrası hemen hamile kaldım eşim de aşılandı ama bilmiyorum öyle bişey varsa da kısa sürede etki etmez😀 bütün doktorlar tavsiye ediyor öyle bişey olacağını sanmam
Yuses Tazeannne98 canım doktor ferhat aslanı dinle Twitter da baya aktif ve bu aşıyı onermiyor dediklerini de doğruluyor.
[silindi] Tazeannne98 herhangi bir aşının doğurganlık üzerinde etkisi olabileceğini sanmıyorum. Siz nerde okudunuz bunu?
LezizeNine Tazeannne98 gidicez canım eşimde de var o da yaktırcam diyor işlerinin yoğunluğu da engel oldu hep gitmemize. Benim tek korkum kanser yapması inşallah o türden değildir
Tazeannne98 e_zgitas bana doktor ısrarla yaptır dediği için aşı oldum ama İnternet’e yazdığımda ası yaptırmayanların yaptıranlara oranlara dogurfanlıgı yüksek diyor buda yapanların kısırlaga neden olduğu yazıyor
Cihangirinannesi25 e_zgitas Öncelikle Çok geçmiş olsun Benim de ablam da hep Eve çıktı Ondan da parça aldılar Kan aldılar ama sonuç daha çıkmadı sonuç ne zaman çıkıyor Sizinki ne sonuç çıktı