twobabymom_ Selam güzel ve tecrübeli annelerim şimdi benim ikinci çocuğum yaz ayına denk geldi kızım kış ayına denk geldiği için böyle bir düşüncem olmamıştı ama şimdi kafamı kurcalayan bir durum var. Ben bebeğimi sadece emziriyorum mama almıyor malum yavaştan sıcaklar da bastı bebegim mersin- kayseri arası gidip gelecek kayseride sıcak evde sıcak mersinde sıcak ve nem annem ve kayinvalidem her gün yarım çay kaşığı da olsa su ver diyorlar içi yanar diyorlar ,kızım kışa denk geldiği için böyle bir şey yapmadım ama şimdi yaz sıcağı filan olunca kafam biraz karışmadı değil 2 haziran da kontrolümuz var doktora da soracağım ama o zamana kadar eğer burda tecrübeli annelerimden gelen yorumları merak ettim bebegim şuan 47 günlük
oylesinebiri__ twobabymom_ her doktor farklı bişey söyler ama bebeklerin böbrekleri suyun içindeki maddeleri tolere edemiyor demişti doktor
Alyehus twobabymom_ bizim doktorumuz mama ile beslenene öneririz ama anne sütünün %80 i su zaten böbrekleri yorar demişti bize. Doktorunuza danışın bence 🌸
NeclaLeylaCeydaOhnealaneala twobabymom_ kızıma yaz sıcağında verdim ama bu hamileliğimde bi ebeyi dindm hastanede,ne kadar sıcak olursa olsun su ihtiyacını anne sütünden karşılıyorlarmış. Vermeye gerek yokmuş, bence verme,4, 5 aydan sonraki sıcaklarda verirsin
twobabymom_ Alyehus Ay haklısınız benimde kafamı kurcalayan tam olarak buydu mama ile beslenen çocuklara öneren doktorlar var ama sadece anne sütü olunca kafam karışmıştı gittiğimiz de ilk soracağım şey su konusu olacak
twobabymom_ Gokyuzunde2 biz sadece anne sütü olduğu için okuduğum kadarıyla anne sütü karşılar diyor kimi doktor vermelisiniz diyor
Themom_ twobabymom_ Bebeklerin böbrekleri suyun içindeki ph dengesini süzemiyormuş mama ile dahi beslense zaten mamadan de / anne sütünden de gerekli suyu alıyor gerek yok demişti doktorumuz bize 6. Ayda ek gıda ile başladım ben suya
twobabymom_ Themom_ teşekkür ederim kızımda böyle bir yanılgıya düşmedim vermedim zaten kış ayı da olduğu için içim rahattı ek gıdaya 5. Ayda başladık ve 5. Ayda vermiştim ama işte yaz olup çocuk yanar filan diyince onlar kafam karışmadı değil ama tabiki büyüklere de çok güvenmek istemedim eski zaman düşünceleri çünkü
3kedili2bebekli twobabymom_ sizce çocuğun içi yansa onu yarım çay kaşığı mı gecirecek, hiç öyle şeylere gerek yok anne sütü yeterli suyu karşılıyor
twobabymom_ 3kedili2bebekli işte bende de kafamı karıştıran bu olduğu için sorma ihtiyacı duydum bilmemek değil öğrenmemek ayıp değil mi sonuçta yanlış bir şeye düşmemek için de tecrübeli annelerim diyerek ten başladım cümleye ama düşünceleriniz için de teşekkür ederim
3kedili2bebekli twobabymom_ ay yanlış anlasildim sanırım açıklama adına öyle yazdım ben direk gerek yok vermeyin doktorlar hayır diyor dememek adına hani mantiken yarım çay kaşığı zaten bir faydası yok gibisinden size de şu ver diyene güzelde bir cevap olur ben öyle diyordum 1 çay kasigi mı içinin yanginini söndürecek diyordum ☺️
maysamoms33 twobabymom_ benim bebeğimde nerdeyse mamayla büyüdü ek gidaya geçince vermeye başladım öncesinde doktorumda bazı doktorlarda önermiyor
twobabymom_ 3kedili2bebekli kusura bakmayın lütfen bende yanlış anlamış olabilirim bu aralar burda o kadar linç tayfa dolaşıyor ki bazen forumda sinir olmamak mümkün olmuyor maalesef
berivan2709 twobabymom_ genellikle anne sütü alınca su ihtiyacı karşılanıyormuş ama mama alan bebeklere su öneriyor bazı doktorlar benim bebeğim 3 aylık havalar ısındı ben günde bir defa 5 10 ml arası veriyorum
3kedili2bebekli twobabymom_ her yerden her telden insan olunca anlaşmazlıklar olabiliyor burası biraz tuhaf evet ☺️