zenginoldum haticess0 tipatip aynisini ben cocukken 8 yasina kadar yaptim. Agizda saatlerce bekletirdim. Simdi 40 yasimdayim ve o gunden beri yeme bozuklugum var. Yemek yemeyi sevmiyorum. Kupkuru cılız biriydim. Kardesime baski yapilmadi acayip istahli ayı gibi oldu. Herkes onu agbim zannediyordu. Afrikada ki cocuklari dusunun .kuru suyla buyuyorlar da yine ölmuyorlar. Gunu kurtaracak kadar yesin ama sakin tabakla pesinden koşmayin.
haticess0 zenginoldum 8 yaş mı çok üzüldüm şu anda geçmeyecek mi artık yani :( evet açlıktan ölmezler de ama böyle nasıl büyüyecek nasıl gelişecek ki zaten çok hareketli yerinde durmuyor
zenginoldum haticess0 kiloya vermez. Ama boyuna verecek korkma papatyam. Kilo nasolsa alinir ama boy daha onemli. Sana bir sey soylim mi hadi icin ferahlasin,istersen a3astir hatta , aç ya da yarı ac yatan cocuklarin boyu daha cok uzarmiş.
Momyyy- haticess0 3 yaştan sesleniyorum çok vahim durumlardayım o yemek yiyene kadar ben kalp krizi geçiriyorum yoğun bakımlık oluyorum yoğurdu ağzında bekletir çorbayı ağzında bekletir bi taraftan diğer tarafa yapa yapa artık gına geçiriyorum her gün mutlaka bi kere ağlıyorum sinirden
haticess0 Momyyy- 3 yaşında ve halen öyle mi 😩ayy Allah yardımcınız olsun en başından beri mi vardı sonradan mı oldu
hilalasenasc haticess0 iştahsız bebek çok zor ya ben henüz 6 aylık bebek annesi olduğum için bu konuda tecrübem de yok duyduklarımı öyle paylaşmak istedim inşallah en kısa zamanda düzelir 🥲🥲
haticess0 hilalasenasc ya aslında bebekken çok iştahlıydı ne vereceğimi şaşırırdım sonradan niye böyle olduk anlamadım bu çocuk ne zaman diş çıkarmaya başladı o zaman bizim yemekler kabus oldu
haticess0 SuMisalii hep mi öyleydi yeni mi başladı ayy hep öyleyse ben nasıl dayanıcam böyle senelerce :(
Enu haticess0 ben de aynı endişe içindeydim ama onları zorlamak daha sonrası için büyük problemler getirir… ben olabildiğince meyve yedirmeye çalıştım. Az az da olsa yediriyordum en azından. Yoook ağzında bekletse yine iyi. Ağzına değdiği anda kendini kusturuyordı😭
haticess0 Enu Oo daha kötüymüş peki sonradan güzel yemeye başladı mı şimdi ben oğluma mama ağırlıklı besliyorum bide meyve püre çorba tarzında birkaç gün böyle yapınca tamamen ek gıdayı reddetmez demi
selamunkavlen haticess0 kendisinin yemesine izin vermeyi denediniz mi ? Verin eline kaşık sizde karşısına geçin iştahlı iştahlı yiyin oda döke döke oynaya oynaya oynasın yesin eline ekmek parçaları verin banım banıp yesin
haticess0 selamunkavlen çok güzel anlatıyorsunuz ama yapmıyor eline veriyorum tamam ağzına bazen götürüyor bazen direk olarak yere atıyor neyse atsın diyorum yesin de ama bir bakıyorum hepsi ağzında yutmamış 😞
Momyyy- haticess0 1 yaştan sonra böyleydi her yemek zamanı ben bi ayılıp bayılıyorum yemeği zar zor bir saat sürüyor tam bir saat
hilalasenasc haticess0 diş dönemleri hep öyle oluyor ya inşallah geçici bir şeydir de çabucak iştahı yerine gelir
Enu haticess0 tabi tabi şu an 3 öğün güzel yiyo meyvesini yiyo kefir ayran içiyor. Zorlamıyorum yesin diye. Bazen sevmediği yemek olunca yemiyor mecburen başka bir şey veriyorum. Ama et çorba pilav makarna sulu sebze yemekleri hepsini tekrar yemeye başladı şükür 🤲🏻 bir de ben yine reddtirtmesin diye oyun oynatıyorum. Şarkı açıyorum eline 3-5 oyuncak veriyorum.