bersahefemm Turuncukafa15- ama bakılmamalı olmuyor.çnkü mesela 2020 eylülden önce dogmuşsa birinci sınıf zorunlu çıkıyor.yani zorunlu olarak göndermek zorundasın.sizin şubat dogumlu oldugu için zorunlu çıkacak.Ekim kasım aralık dogumlular isteğe bağlı olarak çıkıyor.genelde de ekim kasım aralıklaeı göndermiyorlar.ve bi sonraki sene kendinden nerdeyse bir yaş küçük çocuklarla okula gidiyorlar.anlatabildim mi
yaseminligunler Turuncukafa15- bildiğim kadarıyla yeni dönemde anasınıfı olucak ve doğdugu ay olarak da sonrali yılda zorunlu 1. Sınıf olucak
bersahefemm Turuncukafa15- evet 2021 li bu temmuzda 4 yaşına girecek.henüz bi okula göndermedim 3 yaşında göndermem de gerekmez mecbur kalmadıkça.4 yaşında yani bu eylülde düşünüyorum yarım gün bi yer
bersahefemm Turuncukafa15- gerçektem öyle malesef.sistem saçma yani.en azından ocak şubat martları bi sınıfa,nisan mayıs haziranı bi sınıfa gibi ayırmaları gerekiyor yada daha düzgün bi sistem bulmaları gerekiyor.çocugum daha küçük ama bu okul konusunu araştırdım biraz istersen özelden konuşabiliriz anlatırım
yaseminligunler Ama eğer ki eylül ekim kasım aralık bu aylarda doganlar dilekçe ile 1 yıl daha anasınıfına gönderme yada 1. Sınıfa başlatmama sansına sahip
Turuncukafa15- bersahefemm Anladım sizi teşekkür ederim . Daha çok eşim bu yıl gönderme taraftarı değil. Seneye direk 1. Sınıda gitsin diyor bende öyle istemiyorum . Küçük yaşda da gitsin istemedim ona katılıyorum ama hiç göndermeme taraftarı değilim
Turuncukafa15- bersahefemm Anladım sizi teşekkür ederim . Daha çok eşim bu yıl gönderme taraftarı değil. Seneye direk 1. Sınıda gitsin diyor bende öyle istemiyorum . Küçük yaşda da gitsin istemedim ona katılıyorum ama hiç göndermeme taraftarı değilim
Eymencvk Turuncukafa15- aralık 2020 oldugu için şuan kreş grubunda oğlum seneye anaokulu yani sizinki normal yine tam zamanı bi araştırın bi cezası vs yoksa seneye verirsiniz
Eymencvk Turuncukafa15- aralık 2020 oldugu için şuan kreş grubunda oğlum seneye anaokulu yani sizinki normal yine tam zamanı bi araştırın bi cezası vs yoksa seneye verirsiniz
bersahefemm Turuncukafa15- eğer kesin olarak 6 yaşında 1.sınıfa göndercekseniz tabiki bu sene eylülde anaokula gitsin derim.zaten sizin çocugunuz şubat dogumlu oyüzden anaokuluna da birinci sınıfada zamanında gitsin bence .ama temmuzdan sonra doganlar ocak şubat dogumlulara göre çok daha küçük oluyor onlar için bşy diyemem.
asao Turuncukafa15- sabahin korunde evde olmasindan iyidir oglumu 4 yas anasinifi oncesi devlet okuluna verdim haziran 20 sinde karnesini alicak ve okadar sosyellesti el becerileri gelisti ki cok memnunum simdi eylulde ise anasınifina gidecek ve cok daha hazırlıkli bir sekilde baslamis olucak illa sabahci olmuyorlar oglende gidende var en azindan anne harici anneden bagimsiz bir sekilde kaliteli bir vakkitte geçiriyor
Turuncukafa15- asao evet iki grub var ama bızım okul tek malesef sabahcı. Herkesın dşüncesi ve çocuğu farklı. Sızin ayak uydurmuş. Şanslısınız.
asao Turuncukafa15- benimde oyle sadece sabahci suan ve maalesef benim tamda hamileleigim basina geldi basladigi donem benim icin cok yorucuydu onun okulda olmasi beni dinlerdi ama gerçekten cok fazla uyum saglayamayan cocuk oldu ogretmenimiz cok zorlandi simdi belki onumuzdeki donem biraz daha ayak uydurabilirler cidden cok kucukler cunku 🥹
Turuncukafa15- asao evet gözümüzde hep küçükler ☺️ Hamilelkde daha zor allah yardımcınız olsun. Bizimde servis olayı yok ben götürüp getircem kışın zor 2 yaşında kızım da var . Allah yardımcımız olsun artık
bersahefemm Turuncukafa15- mesela siz 7 ,7buçuk yaşında göndermek istiyorsunuz ama bu sefer de 6 yaşlarla aynı sınıfta olacak sizin çocugunuz büyük olacak.bence şubat dogumlu oldugundan 6 bçuk yaş oldugu için birinci sınıfa 2026 da gönderin.
Melek1921 Merhaba kızım hiç okula gitmedi henüz mart 2021 doğumlu anaokulu çıkarmı acaba bilgisi olan yazabilirmi ? Eylülde tam 4,5 yaşında oluyor
mhtpdrmz Turuncukafa15- neden? Durduk yere sene kaybı yapıyosunuz yapmayın bide şubat doğumluymus. Gelişimi geriden geliyorsa okey ama öyle bir durum yoksa asla yapmayın benim oğlum 2019 lu haziran doğumlu. Eylülde 1. Sınıfa başlayacak. Kızım şuan 5 aylık aralık doğumlu ben onun bile eğitim hayatını şimdiden düşünüyorum aralık oldugu için acaba 2024 lükerle mi okur 2025 liler le mi. Gelişimi hüzel giderse 24 lülerle yollarm neden sene kaybı yaşatıyım diye. Yapmayın sıkıntısı uoksa yollayın
Turuncukafa15- mhtpdrmz gelişimi çok şükür iyi . Bu sene göndermeyi düşünüyrm artık. Sağolun. Başınızı şişiriyorsa haklısınız göndermekde 😊😄