Mstfam merhaba,oğlum haziranda 5 yaşına girecek.öncelikle bizim şikayetlerimizde sizinle aynıydı konuşmuyor,kasıtlı göz teması,takıntılar,arkadaşlık kuramama,insanlardan kaçma,komut almama,yönergeleri yerine getirmeme durumu vardı hemen kreşe başlattım ve doktor arayışına girdim aslında çok çok daha önce yapmam gerekiyordu fakat tüm çevremiz babasınında öyle olduğunu benim kuruntu yaptığımı söyleyip önümü kestiler ve bende salak gibi kandım 🤦♀️ Neyse oralara çok girmeyeceğim gitmediğim doktor kalmadı uzman hekimden profesörüne kadar otizm vakfına bile gittim düşünün tabi bu arada eşim oğluma toz kondurmuyor.neyse en sonunda oğluma dikkat dağınıklığı ve uyaran eksikliği teşhisi kondu.doktorun her söylediğini harfiyen yaptım inanım hiç şaşmadım.tv o gün kapandı,7-24 insan içine karıştık,takıntıları unutturmak için sürekli sosyal ortamlarda bulunduk,ve kreşinde etkisiyle hafif düzeyde konuşmaya başladı.1 sene çocuğumun üstüne öyle titredim ki anlatamam.evde dikkat çalışmaları duyu bütünleme çalışmaları herşeyi yaptık .bir sonraki doktor kontrolümüze gittiğimizde doktor tekrar test istedi denver testini yapan doktor bir önceki test sonucuna bakarak nerede özel eğitim aldığını sordu özel eğitime göndermediğimi herşeyi kendim yaptığımı söyledim ve şok oldu.biz tabi havalara uçuyoruz çünkü sonucumuz gayet güzeldi çok şükür 🙏ve uyaran eksikliği tanımız kalktı .şuan tek sıkıntımız kelimeler tam telaffuz edemiyoruz bunun için dil terapistine başlayacağız.ve çok şükür ki komut yönerge göz teması sosyal iletişimde bi problemimiz kalmadı,takıntılarımız bitti denecek kadar az.Allaha ne kadar dua etsem az.şuan 83 günlük bi kardeşi var Rabbim oğlumda yaptığım hataları bir daha yaşatmasın.inanın ve eğitimden vazgeçmeyin siZin için çok erken bu durumu inşallah çok kolay bi şekilde aşarsınız 🙏