[silindi] Abrakadabra bebekler için bebek viksi var. Çok da faydasını gördüm şişlikleri kızarıklıkları anında geçiriyor (yaraya sürülmez) çarpma morarma olduğunda kullanılabilir. Ayak altına sürülüp çorap giydirildiğinde öksürüğe iyi geliyor. Bunun dışında vücudu yumuşatıcı etkisi var kuru yerlere sürülebilir. 🤗 Alternatif varken tehlikeli şeyler kullanmayalım elbette bu yazdıklarımı doktor tavsiyesiyle tecrübe ettim
Yasemin2018 Bnde çörek otu yapı sürüyorum ama ya göğüsüne ya da sırtına ikisi beraber sürülmemeli o şekilde olunca zararlı olduğunu söylüyorlar bnm büyüklerimin hepsi bana öyle öğretti
Begum64 Orjinal bebek vicksinde kafur yok o yüzden 6. aydan sonra, ıhtiyaç halinde azıcık kullanılabilir demişti doktorumuz. Zeytinyağı da asitli olduğu için kızdırılıp soğutulduktan sonra kullanılmalıymış ki tahrişe sebep olmasın.
Misskokulum Sariiannee ah canm pardon ya sen moderatör degilmiydin ya ben niye öyle hatırlıyorum 🙈🥴😬😬 ay pardon sarışınanne diye bi hanımefendiydi isimleriniz yakın olunca karıştırdım😬
Sariiannee Misskokulum Hoşuma gitti Valla arada yap bu karışıklığı ayyy kendimi Yetkili hissettim😂😂😂😂
Misskokulum Sariiannee hahahah tamam sayın moderatörum 😁 kız sankim sen benim kankimdin yanlış mi hatırlıyorum bi postta kanki ilan ettim seni kendimi 🙈😍😍
Arven10 Abrakadabra hem sırta hem göğüse sürülmemeli zaten bunu benim annem hep söyler bize sakın hem sırtınıza hem göğsünüze birden sürmeyin diye demek ki bir bildiği varmış 🤷♀️ Çok üzüldüm bebeğe ve annesine 😞
Arven10 Ygtek bizim de doktorumuz Konak için zeytinyağı sür dedi kendisi ünlü bir profesör üstelik zeytinyağının da hiçbir zararını görmedim açıkçası🤷♀️
Ygtek Arven10 bilmiyorum. İnternetten de araştırdığımda zeytinyağı önerilmiyor. Ama dediğim gibi her doktor farklı şeyler söylüyor🤷♀️
yildizcihan Deletedmom113 ben suruyorum vucuduna hatta 3 gun duzenli kullandim egzama gitti. Birde ben hakiki soguk sıkım kullaniyorum. Egzmaa tedavisinde zeytinyagi kullaniyormus hatta. Birde normal zeytinyagkarin evet asit orani yuksekmus. Bir kabin icine koyup bi tasim kaynatp soguduktan sonra surcekmis asiti gitsin diye. Kme sorduysam zeytinyagi kullan dediler. Herkes farkli soyluyor ne yapacagimizi sasirdik valla.
Denizoglum Mom103 bana da ebemiz zeytinyagina biraz karbonat dok karistir konaklarina sur demisti 2 kere yaptm gercekten zararli miymis bide karbonat dok demisti🙁🙁😣😣