umutugba benim oğlum da konuşmuyordu emzirmeyi, bezi falan bıraktıktan sonra birden açıldı. Aktif olarak kuzenleriyle takılıyordu ama çok az konuşuyordu. Ben de kitaplar, etkinlikler yapıyordum. Denk mi geldi bilmiyorum ama bir gün arkadaşıma kalmaya gittim. Onun oğlu da benim oğlumdan 1 yaş küçük ve çocuk maşallah 1 yaşından beri bıcır bıcır konuşuyordu. Otur çocukla arkadaşınla ettiğin muhabbeti et o derece yani. Onla 1 gün geçirdi, ondan sonra eve gelince konuşması açılmaya başladı ve o günden sonra daha çok kelime cümle kurmaya başladı. 1 belki 2 kelime konuşmazken bir anda 3-5 kelimeli uzun cümleler kurmaya başladı. Kuzenleri baya büyük 9-13 yaşlarında falan. Dediğim gibi denk mi geldi bilmiyorum ama arkadaşımın çocuğunu gördükten sonra iyice açıldı. Kendi yaşıtı varsa çevrenizde onlarla vakit geçirmesini sağlayın bence. Ben dil terapistine götürecektim ama ha bugün ha yarın diye diye götürememiştim. Tabi dil terapistine götürmekte fayda var, belki daha önce konuşmaya başlayacaktı, belki de şimdiki konuştuğundan daha iyi konuşacaktı