saudade87 Merhaba kızlar, yenidoğan bebeklerinizde emzik kullanımına ne zaman başladınız. Bazı doktorlar 15 gün sonra diyor, bazıları 1 ay herkes farklı bir şey diyor kararsız kaldım.
aysebb saudade87 Ben hiç vermedim. Bi arkadaşım doğumdan sonra hemen verdi daha sonra meme reddi oldu onunla uğraştı. Kimisinde de olmuyor bebeğe göre değişiyor. Genelde bi 15-20 gün sonra verin vereceksiniz derler hani öncesinde memeyi kavrasın bebek diye ama öyle oluncada emziği alan bebekte oluyor almayanda oluyor. Yani farklılık gösteriyor ben hiç vermedim kafam rahat 😂 Şuan 19 aylık olacak emzik bilmiyor
umaytoom saudade87 ben dogar doğmaz başladım daha hastanedeyken verdik emzik çok iyi oluyor yenidogan bebekler için özellikle
saudade87 aysebb yani verip vermemekte çok kararsızım ama inanılmaz güçlü bir emme refleksi var, elini, tulumunu tuttuğu her şeyi emiyor😆 11 günlük henüz.
hakinhakin aysebb bende vermedim ama emerek uyumaya alisti. Kendimi emzik yerine koydum 😁😁😁😁 şimdi bunu yenmeye calsiyoruz.
redizepol1 aysebb en iyisini yapmışsınız. Benim doğumuma eşimin cahil teyzesi geldi zorla çocuğa emzik tutturdu. Vermek İstemiyorum dedikçe direttiler beni manipüle ettiler. Nefret ediyorum şuan kendisinden. Çocuğum 27 aylık emziği bırakmıyor. 2 ay sonra ikinci doğumum olacak. Yine o gelecek. Bu sefer aynısını yaparsa kolundan tutup kapı dışarı edicem
123111 Benimde kızım 20 günlük bende alıştırmak istiyorum ama almıyor bi türlü ağzından atıyor nasılalıştırdınız taktik verir misiniz
elifberrin0615 123111 canım benimki de tutmuyordu hatta kusma refleksi oluyordu verdiğimde ama direttim yani ağzının kenarlarında gezdiriyordum yavaş yavaş veriyordum kusacak gibi yaptığında veya ittiğinde biraz bekliyordum falan asla tutmayacak sanmıştım ama şuan baya emzikle uyuyor sonunda alıştırdım ne yap et alıştır bence çok rahat bir şeymiş
ffeyza saudade87 bende hastaneden eve gelince hemen verdim çok kolaylık oluyor gerçekten. Hiç meme reddi de yaşamadım. 7. Ayına girdi ve kendisi bıraktı bir daha da hiç almadı emziği
aysebb hakinhakin Verenlerde daha sonra emzik ağzından düşünce uyanıyor gece sürekli onunla uğraşıyorum diye dert yanıyor. Yada uyuyunca ağzından çekenler var öyle alışmasın diye vs. Yani aslında hepsinin ucu boklu değnek 😂 Hepsinde sonrasında bir sıkıntı bir uğraş oluyor. Bende ilk 3 ay zorlandım hep emmek istiyordu vs emziriyordum. Ama Allahtan geceleri uyuyordu yani sürekli emme derdi olmuyordu gece. O yüzden gece beni sıkıntıya sokmadığından sonrada hiç vermedim
hakinhakin tahin uyku saatine göre ayarlıyorum. Eğer dışarda uyuyacaksa arabasında uyuyor zaten meme istemiyordu son birnkac gün Haric herhalde dişten dolayı biraz direniyor. Ninniye alistirdim bide. Telefonda açıp yanına koyuyorum.
hakinhakin aysebb bizde öyle..simdi çıkınca işte uyku saatine göre ayarlıyorum kendimi. Kış da zor geçti benim için bir yere çıkamıyordum. Eşimle bir saat çıksak ağlıyordu peşimden. 🥲 Son beraber çıkışımız da evlilik yıl dönümünde oldu. 😁
elazra2025 saudade87 doğar doğmaz vermeyince tutmuyorlar maalesef yani ben 2 kızımda da aynı hatayı yapıp sonradan vermeye çalıştım ve tutmadilar
hakinhakin tahin 4.5 aylık su an. Son iki üç haftadir böyle bu. Biraz sartladim onu. Evde memede uyuturken ninni actim sonra dışarda uyuyacagiz zamanda actim. Amacım.meme ile uyku bağını kesmekti. Benim bebeğim 30-40dk uyuyor bunu henüz uzatamadim 🥲😁 Bide gece uykusuna geçişi duzenleyemedim hala emerek uyuyor. 🥲
aysebb hakinhakin Bi veren pişman bu emziği birde vermeyen 😂 Yani herkesin tecrübesi deneyimi farklı bu konuda. Size kalmış
tahin hakinhakin yaaa bende full emme veya ana kucağında sallama, popoya pışpışa bile razıyım henüz 3 aylık😂 siz pes etmeyin güzel gidiyor inşallah komple ninniyle olur