utkummm 16momm ya benimki bazen uzun uyuyo tek uyku yaptirayim diyorum ama bazende kisa uyuyo nasil teke dusucegimi bilemedim
utkummm 16momm 1 saat uyuyo o da yetmiyo cok agliyo aksama kadar bu seferde,gecede erken uyutmak istrmiyorum bu seferde cok erken uyaniyo diye
utkummm 16momm denedim ama park besiginde kendi döne döne uyuyan bi çocuk o yuzden geri yafmiyo yat annem ben burdayim falan diyorum ama tutunup ayaga kalkiyo
hilaluyar74_ utkummm 16 aylik ortalık karıştırma yaramazlık 😊 anne, hadi,mama,baba,anane,dede,dur,lala,haa,ayna karşısında biseyler bidirdanir ama anlamam
Brownintens Anne baba vuuu fln yapıyor konuşamıyor daha oğlum öğle uykusu bir saat bazen daha kısa sürüyor yürüyor bikac aydır bişeyleri dediğin zaman anlıyor konuşamıyor henüz bol bol yaramazlık yapıyor kafasını gözünü çarpıyor etrafa top oynuyor çok sever 😅🤦♀️
utkummm Brownintens 1 saat uyku yetiyo mu benimki bi saat uyudugunda yetmiyo aglayip duruyor daha 2 uyku yapiyor bazen uzun uyuyo o zaman tek iyi olcak ama iste bi turlu her zaman uzun uyumayila alismiyo bi gun uzun bi gun kisa yapiyo Kacta uyaniyo sabah aksam kacta yatiyor
bsrblr utkummm 16 ay haddinden fazla yaramazlık var😀baba dede anne mama gel al ac alo git Ali (dayısı ) Reyyan der oda hala Allah laılaheıllallha der gol kopek kedı görünce kendınce bı dil gelıstırdı ööö hav dıyor😀 bı hafta kadardır da elıne telefon alıp Ali gel baba gel gıbı şeyler dıyor alo baba alo Ali falan☺️
kirazmevsimi_ utkummm 15 aylık Anne baba anane nene dede bebe mama meme ben del del Mö abi diyor. Bay bay gel gel bir bir alkış çirkin oluyor. Öpücuk atiyor.muzik calinca oynamaya basliyor. Suya yeni yeni su demeye calisiyor bu aralar. Onun disinda bol bol yaramazlik 😄
likeli utkummm kızım 16 aylık. Bazı hayvan seslerini 13. Ayından beri net çıkartıyor kedi köpek at eşek tavuk horoz kuş seslerini. Al at çiş mama meme nanane(anneanne) nene(anne) buv(su) e-ee(uyku) vuu(kaydırak) gün içinde en çok kullandığı kelimeler sanırım. Topa vurduğunda gol diye bağırma var bir de. Başka kelimeleri de anlık olarak taklit ederek söyleyebiliyor. Ama konuşması çok aktif değil genellikle jest ve işaretlerle anlatıyor derdini. Banyo için ellerini saçına götürüp yıkanıyor gibi yapar mesela. Öpücük atmayı bayağıdır yapıyordu bu ay çok sarılmaya başladı. Durup dururken gelip sarılıyo bir de yanağımızdan öpüyor eritiyor bizi. Masayı hazırlarken bana yardım ediyor hadi masayı hazırlayalım dediğimde çekmeceden amerikan servisleri alıp masaya götürür. Şu sıralar istediği olmadığında yalandan ağlama ve mızmızlık yapma inatlaşma gibi bir takım davranışlar başladı. Zile basmak asansör düğmesine basmak gibi şeyleri kendisi yapmak istiyor. Parkta daha bağımsız şekilde oynamak istiyor. Kaydırağın merdivenlerine kendi tırmanıyor tek başına kayıyor. Evde kendi kendine oyuncaklarıyla da oynuyor. Legoları dizip bozma bebeklerini uyutma mama yedirme gibi ufak oyunlar kuruyor. Biraz bebeklikten çıkıp çocuk olmaya başladı gibi geliyor bu ay itibariyle.
utkummm likeli yaa ne guzel bizimki parkta merdivenlerden kendi cikiyo ama daha kayamjyo kendi Kendi kendine ztn oynamiyo ben oynattigim halde bkle cabuk sıkılıyo butun gun nasi oyalicagimi sasiriyorum 😕
bsrblr utkummm yarımşar saat yada 40 dk yaparsa ıkı ama 1.5 saate yaklaşırsa bır yapar canım çok bunalırsa on dk uyutur hemen kaldırırım akşam parka ındık koştu eglendı yoruldu yarım saat uyumuştu bak saat kaç oldu hala uyanık🙁
utkummm 16momm mesela bugun 2 saat uyudu ama dun bi saat uyudu diye 2 uyku seklinde erken uyutmustum uzun uyucagi tuttu simdi tekrar uyutcam biraz bu seferde uzun uyumus olcak gündüz,simdi uyutmazsam gece erken uyucak olcak yada cok aglicak erkende uyutmak istemiyorum yoksa bu seferde sabah erken uyancak butun duzen hepten gidicek tek uyku duzenini oturtabilsek bi keske😮💨
kirazmevsimi_ utkummm evet bir anda en umutsuz olduğum anda tek uykuya geçti allahıma şükürler olsun 😄 tek uyku daha rahat daha huzurlu 😄