feyzanuur merhaba anneler. yeşil mercimek çorbası yapcam ama malum önceden mercimeği kaynatmamız gerekiyor ama aklıma takıldı kaynattığımız siyah suyu dökünce vitaminleri gitmez mi? önceden kendimize dikkat etmiyodum suyunu atıyodum ama çocuğa gelince farkındalık oldu tabi😄 siz nasıl yapıyosunuz?
Meri-Mel feyzanuur Düdüklüde tek seferde pişirmek en güzeli,suyunu dökmek kaynatmak da gerekmez ama ben düdüklüyu kullanamıyorum korkuyorum.
cLearQueen feyzanuur hayir olmaz önce sicak suyla yıkarim sonra kavurdugum sogan salca vs karısımın icine dökerim soyle bi ceviririm suyunu veririm pisiririm
betul97_ feyzanuur Ben çorba yaparken hiç suyunu dökmedim. Patates, havuç, soğan, mercimeği kaynatıyorum yumuşadıktan sonra blendırla çekiyorum mis gibi çorba. Minik bir tavada da yağda nane kavuruyorum üstüne döküyorum bu kadar
feyzanuur betul97_ kırmızı mercimeği öyle yapıyorum da bu dediğim erişteli yeşil mercimek için🤭 kara şimşek de derler
betul97_ feyzanuur Hee çorba deyince 😅😅 Onu biraz kaynatıyorum mercimekler diri oluyor siyah suyunu döküyorum sonra tencerede soğan salça kavurup mercimekleri koyup su koyuyorum öyle pişiyor. Sonrasında da erişteleri koyabilirsin erken koyarsan belki lapa gibi olur zaten eriştenin canı ne😅😅
nnoktaa feyzanuur kendimizde döküyorum. Ancak bebek için bi markanın karışımını almıştım içinde kırmızı yeşil merco bulgur ve buğday var. Ee şimdi tek tek yeşil merco ayıklayamayacağıma göre karışımı bi süre kaynamış suda bekletiyorum. Sonra o suyu süzüp öyle pişirme işlemine başlıyorum 😬😅
feyzanuur nnoktaa yaa hiç görmedim öyle bi karışım😄 ama tüm vitamini de gidiyo işte öyle😢 ben normalde suyunu atıyodum kendimize yaparken ama yukarda arkadaşlar kötü olmuyo yazdı atmıycam bundan sonra
feyzanuur betul97_ ben de hep bu şekilde yapıyodum ama tüm vitamin suyla beraber gidiyo böyle. yukarda arkadaş yazdı bak siyah suyu kötğ olmuyomuş. bu sefer atmıycam suyuyla beraber pişircem 😄
betul97_ feyzanuur Ben çok kaynatmıyorum sadece o su biraz çıkıyor mercimekler bile diri kalıyor sonra yine su kararıyordur😅😅