yagmurben_ kilosu fazla mı canım bu durumda kilo gerçekten fiziksel aktiviteyi yavaşlatıyor 🥲 ben de çok kafama takıyorum dışarda yürütememek falan çok koyuyor bana 🥹 ama sorduklarıma göre 2 yaşına kadar geciken de çok çocuk var o yüzden ferahlatmaya çalışıyorum kendimi istedikleri zaman yürüyecekler zaten geç olsa da 😔bizimki de 18 aylık hâlâ yürümüyor 13,5 aylıkken emeklemeye başladı 1 yaşında ayakta duramıyordu tutunsa bile çok duramıyordu kilosundan diye düşündük 1 ay içinde fiziksel aktiviteyi arttırdı kendi isteğiyle. Emeklemeye de başlayınca kilo almamaya başladı hareketi iyice arttı 15. Ayda ayakta durabiliyordu 2-3 adım atabiliyordu ama istemli hiç yapmadı düşmekten çok korkuyor şuan ayakta çok uzun kalabiliyor 8-10 adım atabiliyor ama hala istek yok kendi isteğiyle hiç yapmadı hep zorlayarak oldu emeklemek tembellik yapıyor kaçınılmaz oldu hem çok emniyetçi düşmekten korkuyor hem de tembel 🥲 aslında ayakta durabilmek için 3 ay gibi kısa sürede sıralama yapmak yeterli oluyor gözlemlerime göre ama işte bizimki tembel korkak galiba 😂 pazartesi günü doktor ne diyecek bakalım