Dondurmalikahve ben 10 ay kadar bimde çalıştım kısaca anlatıyım eksilerine artılarına siz karar verin. Öncelikle işe girdiğinizde kasada başlıyorsunuz. Kasa size ait oluyor açık çıkarırsanız cebinizden ödüyorsunuz. Aynı zamanda kasa yanı raflar size ait oluyor mal atmak rafları düzenlemek size ait. Molası günde 1.5 saat bazen tamamını kullanamıyorsunuz molalarınızın. Ama 1 saati mutlaka kullanırsınız. Sizden sonra işe giren biri olduğunda kasada genelde o durur siz de müşteri yoğunluğuna göre kasa açarsınız o zamanda genelde mal atmaya başlarsınız. Saateri sabah 9 da açılıyorsa 8.30da mağazaya girer 5-5.30 civarı kasanızı alır çıkarsınız. Öğlen de 1de gider kapanışı yaparsınız. Haftada 1 gün full çalışırsınız açılış-kapanış. Her sabah skt kontrolü yapılır skt yaklaşmış ürünleri gün içinde satmanız beklenir. Ayda 1 sayım olur min.2 gün full çalışılır yoğunluğa göre 3 gün eğer sayımınız iyi gelirse prim alırsınız. Mesai ücreti yok onun yerine fazla saatleriniz verilir. Mesela 1de gideceğinize 3te gidersiniz. 5te çıkacağınıza 3te çıkarsınız gibi. Maaşınız günü gününe yatar. Ramazan bayramında 1, kurban bayramında 2 gün tatil olur. Bazen ekstra olarak bimpara yatırıyorlar sanırım yılbaşında oluyor tam emin değilim. Farklı mağazada personel ihtiyacı olduğu zaman 3 gün 5 gün artık neyse o personelin yerine gönderilebilirsiniz. Tabi bunların yanı sıra her mağazanın kendine göre çalışma sistemi oluyor farklı kuralları oluyor. İlk başladığım yerde skt satarken indrim yapardık diyelim ki gün sonunda 100 tl indirim yapılmış tüm personeller aramızda bölüşüp öderdik. Sayım zamanı müdür önden bi yoklardı eksiği gediği cepten öderdik. Sonrasında farklı bir mağazaya geçtim orada hiç bunlara para ödemedim mesela. Mağaza içinde telefon kullanmak sakız çiğnemek birşeyler yiyip içmek yasak. Aklıma gelenler bunlar merak ettiğiniz birsey varsa sorabilirsiniz. Bu arada yeni kurallar değişiklikler olmuş olabilir ben 2 yıl önce çalışmıştım. Bildiklerimi paylaşmak istedim