durukus24 peri001 1 yaşından sonra da yine de yanımda götürmekte fayda var sanırım değil mi nolur nolmaz diye ya da kayınvalideme söylemek mantıklı olacak sanırım yaparken ayırması için tuz koymaması için falan öyle öyle alışıcaz anladığım kadarıyla
peri001 durukus24 Evet 1 derece akrabalara söylenir de diğerlerine giderken biraz tedarikli gitmekte fayda var bence
Mynameisugu durukus24 ben 5.aysa ek gidaya basladim o zaman emmesi guzeldi az yitince doyuyordu sonra oruc felan tuttum sütüm biraz azalinca ek gidayi artirdim kizim zayifladi az geldi doktor artir dedi 3 ana ogun yaptim uyaninca emzirdim yine emerek cok doymadigi icin ek gida sabah kahvaltisi oglen puresi aksam corba ya da puresi mutlaka olur arada gerek duyarsam yorgurt veya kefir ara ogun veririm vende kvye cok giderim senin gibi ben onlara giderken suan goturuyorum yanimda bir gun onceden fazla yapiyorum corba pure felan onlar da anlayislilar zaten ya da yemegim yoksa irmik ve muz alirim pisirir muzlu irmikli mama yaparim yer orda mesela bir yasindan aonrada gidersin baktin cok salcali baharatli anne bunlari yiyemez dersin kalkar vir sehriye corbasi yaparsin makarna yaparsin artik ne seviyosa ben oyle yapiyordum sahsen baliyodum yemeklere ona gore degilse anne oglum bunlari yemez ben baska bisey yapayim derdim oda birsey demezdi oyle oyle simdi aciya bile alisti oglum 5 yasinda hersey yer zamanla sende ona ayak uydurucaksin merak etme canim suan ki endisen cok normal yani
durukus24 Mynameisugu yaa çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız aslında biraz kvye gittiğimizde nasıl ayarlarım diye düşünüyordum dediğiniz gibi orada da hemen ayarlayabilirim ya da nolur nolmaz diye yapıp götürmem de mantıklı olur biraz daha büyüyünce de oradaki yemeğe göte ayarlarım. Peki bir şeyi merak ediyorum mesela bebekler için ayrı makarnalar tahıl grupları var ya şimdi küçük olduğu için irmiğini ununy ayrı aldım ama 1 yaşından sonra da bunları ayrı mı almamız lazım pirinç işte bu şehriyeler falan mesela
berrakmutlu durukus24 1.5 yaşında genelde hala kendim yapar götürürüm her yere, kavanoz mama şeklinde hazırlayabilirsiniz ben içeriğine güvendiğim organik kavanoz mamalardan da alıyorum bazen Ama benimki biraz abartı yani çocuk yiyorsa tabii 1 yaşından sonra her şeyden az az vermeye çalışın dışarı çıkınca da ona uygun bir şeyler bulursunuz Ama ben de 1 yaşına kadar özellikle dikkat ettim açıkçası
durukus24 berrakmutlu dışarıya gittiğimizde yine yapıp götürürüm ama mesela kvye gittiğimizde de yine yapıp mı götürsem iyi yoksa 1 yaşından sonra her şeyi serbest mi bırakmak iyi bilemiyorum bu süreç için herkesin yorumu farklı oluyor kızım salçalı baharatlı ağır gelir diye aslında yapıp götürmek istiyorum bu sefer de öyle alışır normal yemeğe dönmesi geç olur diye düşünüyorum o yüzden sormak istedim
3kedili2bebekli durukus24 1 yaşından sonra tuz salça baharat kısıtlaması yok evde ne pisiyorsa onu yiyecek, öncesinde de ben hep taşıdım yada gittiğim yerde yaptım hiç imkanım yoksa yoğurt verdim veya çantamda hep tarhana bulundurdum gittiğim yerde hemen pişirip verdim çok dikkat ettim hiç olmadı her evde şehriye var hemen şehriye pilavı yaptım verdim
durukus24 3kedili2bebekli bu konu galiba kendi içinde çok fikir ayrılığı olan bi konu benim de ilk çocuğum olunca hem dikkat etmek istiyorum hem de çok da kasarsam sonra zor olur diye düşünüyorum çevremde de öyle diyen çok aman nolcak alışsın sonra zorlanırsın diyorlar ama 1 yaşından sonra da baharatlı salçalı ağır gelir gibime geliyor kv de veririz falan diyor o yüzden oraya giderken hep yapıl götürmeliyim sanırım dikkat edeceksem ya da dediğiniz gibi bi tarhana yaparım. Peki bebekler için ayrı satılan tahılları makarnaları mı alıyorsunuz yoksa 1 yalından sonra artık bizim yediğimiz şekilde mi aldınız hep
Mynameisugu durukus24 yok canim ben oyle makarna felan hic ayirt etmedim simdi bebek irmigi yulaf unu felan veriyorum henuz sindirimi zor oldugu icin ama 1 yasindan sonra gayet guzel gelisir sindirimleri ve senin yedigim makarna pirinc herseyi yiyebilir zaten gereksiz para tuzagi onlar bence ve anne icinde gereksiz zahmet diye duaunuyorum ben oglumda oyle yaptim suan herseyi yer ve cok rahat oluyo kizimda da ayni sekilde yapmayi dusunuyorum
fgnkrts durukus24 tadım bittiktan sonra öğüne geçince küçük bir kavanozda yaptıklarımı yanımda taşıdım hep
berrakmutlu durukus24 canım benim neden ayıp olsun. Sen anne olarak her zaman içine sineni yap her konuda. Bunda ayıp olacak bir şey yok. Kötü niyetle bir şeyler söyleyip yapan her zaman olur sen her şeyi dört dörtlük yapsan da bulmak isteyen bulur, iyi görmek isteyen de her durumda iyi görür destekler. Bu konu ki tamamen seni ilgilendiren bir şey sonuçta bebişin sağlığı söz konusu içine sinmezse de kısaca anlatırsın bunda yanlış bir şey yok😊
3kedili2bebekli durukus24 1 yaşından sonra hep evde ne pisiyorsa onu verdim doktorumun önerisiyle ama salça ev yapımı makarna çok yiyen insanlar değiliz onu kendim yaparim mantıyı falan da kendim yaparım yani aslında bizde daha sağlıklı beslenmiş oluyoruz bebekler sayesinde tahılları bebekler için satılan değil de güvenilir markalar tercih ettim 6. Aydan beri carrefourda organik ürünler var ordan aldım öyle bebekler için organik diye bir şey almadım hiç
talhamamy durukus24 8 aylık oğlum eğer ona yemek hazırlayabilecek bir yere gidiyorsak orada yapıyorum ama eğer hazırlayacaksan evde hazırlayıp kavanozda yanımda götürüyorum yediriyorum
durukus24 talhamamy benim de kafamda o şekilde oturdu yorumlardan sonra termos almıştım ona koyup gitmeyi düşünüyorum genelde. Kvye gittiğimde de ya öncesinde tuz koyma ayır derim ya da bakarım pek yiyemeyecek hemen bi tarhana falan yaparım herhalde
atabey777 durukus24 dışarı çıkarken mutlaka yanıma kavanoz mama alırım 7. Aydan beri. Hep kendim yaptım bir seferde 3 kavanoz oluyor 3 gün gidiyor. 1 yaşında her dışarı çıktığımda hala devam ediyorum. Mutlaka muz ve yoğurdunu alirim. Bide biz gezerken elinde oyalansın diye organik bebe bisküvisi. Bunlarsiz adım atmıyoruz. Ben 9. Aydan beri kendi yemeklerimizin tuzsuz baharatsız halini yediriyorum. Eğer yemekte onun yiyebileceği bir şey yoksa ayrı yapıyorum. Anneme kayınvalideme gideceğim zaman onlarda yemeklerden ayiriyorlar
turuncbebek durukus24 9-10 ay sonrasi kendi yemeklerimizden verdim, onun dışında da yoğurt,Cacık, meyve, pankek tarzı şeyler alıyordum yanıma en kötü kavanoz mama alirsiniz takmayın kafaniza
daenerystargaryen durukus24 Ben hep yemeğini hazırlayıp götürüyorum. Bir buçuk yaşında hâlâ öyle yapıyorum. Kayınvalidem sıvı yağ vs kullanıyor. Ben zeytinyağı. O yüzden yemeğini her şeyini hazır ederim mutlaka öyle çıkarım evden.
durukus24 daenerystargaryen ben de öyle yapmayı düşünüyordum aslında ama henüz o evreye gelmediğim için pratikte nasıl onu merak ettim. Kayınvalidem şimdiden 1 yaşını geçsin veririz bunlardan falan diyor o yüzden yapıp götürsem nasıl olur ne zamana kadar öyle ilerler onu bilmediğim için sordum
daenerystargaryen durukus24 Size kalmış aslında. Yemeğini götürüyorum ama masada yiyebileceği bir şeyler varsa yemesine mani olmuyorum. Tuzlu ve salçalı yapıyorum yemeklerini. Baharat da atıyorum. Dozunda tabii ki. Ben yemek taşırken zorlanmadım açıkçası.
durukus24 Mynameisugu 1 yaşından sonra tuz baharat salça olayını da serbest mi bırakacaksınız peki onu merak ediyorum bir de
Mynameisugu durukus24 evet canim azar azar tuz oyle cok degil bize yemek yaparkende az atarim biz az gelince ekleme yapariz kendimize ama ayri pisirmek zor gelir bana salcada oyle bocalamam zaten alisir azar azar yer hersey baharat aci koymam ilk zamanlar o 2 yasindan sonra ancak oda azar azar yani mesela zorba yapicaksam tuz az koyarim salca gerektigi kadar tuz biz ekleriz zaten corba diyelim makarna yaptim normal tuz bizde cok yemeyiz tuzlu zaten orneklendirdim yani canim zamanla bebek kendide karar veriyo ne olacagina zatnr